Proteinske Raffaello kroglice
Dieta ali sladica? Oboje!
Da sladkor v sladicah ni več obvezna sestavina, čivkajo že vrabci. Običajno ptičad nima pojma o sladkih dobrotah, a tokrat se ne moti.
Te slastne in sočne kroglice so imenitnega okusa tako po kokosu kot vaniliji, obenem pa ravno prav sladke in do kosmate površine naphane s proteini.
Skrivnost tiči v genialnem proteinskem krem pudingu Dr. Oetker, ki je dežurni odganjalec slabe vesti.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
2 vrečki Dr. Oetker proteinskega krem pudinga vanilija
300 ml mleka
70 g masla
100 g grobe kokosove moke
4 žlice sladkorja (ali Dr. Oetker Sweet Zero)
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Masa:
- V kozico vlij 200 ml mleka in dodaj 70 g masla ter 4 žlice sladkorja ali Sweet zero.
- Kozico pristavi nad ogenj in segrevaj, da mleko zavre, nato ogenj zmanjšaj.
- V skodelici zmešaj 100 ml mleka in obe vrečki proteinskega vanilijevega pudinga.
- Dodaj žličko vanilijeve paste in premešaj.
- Primešaj še 100 g grobe kokosove moke.
- Dobljeno zmes z metlico vmešaj v vroče mleko.
- Puding kuhaj, da se zgosti, vmes pa nenehno mešaj.
- Kozico odstavi, pudingovo zmes pa prenesi v drugo posodo.
- Maso tesno pokrij s prozorno folijo, nato pa jo za vsaj 6 ur postavi v hladilnik.
Oblikovanje:
- Od mase odščipni majhen kos in ga z dlanmi oblikuj v kroglico.
- Kroglico povaljaj v grobi kokosovi moki, nato pa postavi na krožnik.
- Na tak način oblikuj kroglice, dokler ne porabiš vse mase.
- Kokosovo kosmate kroglice hrani v hladilniku.