Preprosti cimetovi piškoti
Zabavno enostavni
Tile slastni in hrustljavi piškoti s prazničnim okusom cimeta so pečeni dokaz, da se za imenitno pecivo ni potrebno več ur mučiti v kuhinji.
V praznično peko pa se nikar ne podajaj brez obvezne opreme – kvalitetnega sladkorja. Wiener Zucker izdelki so kos še tako zahtevnim pekovskim podvigom, zato so tile piškotki zanje mačji kašelj.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
280 g moke
120 g sladkorja za peko Wiener Zucker
130 g masla
1 jajce
1 zvrhana žlička pecilnega praška
1 zvrhana žlička cimeta
1 žlica limoninega soka
Postopek:
- Maslo razveseli s sladkorjem za peko Wiener Zucker, nato pa oba skupaj penasto zmiksaj. Primešaj še jajce in limonin sok.
- V ločeni posodi zmešaj vse suhe sestavine, ki jih nato streseš k mokrim.
- Vse skupaj dobro zmešaj v maso, ki jo pokriješ s prozorno folijo za živila in za 1 uro postaviš v hladilnik.
- Iz mase oblikuj male kroglice z maso približno 25 g, ki jih povaljaš v sladkorju za peko.
- Razvrsti jih po pekaču, prekritim s papirjem za peko in za 10-12 minut skrij v pečico, razgreto na 180 ºC.
- Po želji lahko piškote še zasuješ s sladkorjem v prahu, ki ga Wiener Zucker priročno tlači v embalažo z mlinčkom.
Tako, simpatični in res enostavni cimetovi piškoti so nared za požret’!
Piškotni tek!
Pozdravljena,
Približno koliko piškotov dobimo iz zapisinih količin?
Hvala,
Lp,
Maša