Gnezda iz rezancev z ohrovtovim pestom
Vsak je po svoje malo kura
Najključnejša sestavina velikonočne kulinarike so seveda jajca. Najbolj pogosto so zastopana s strani našemljenih pirhov, ki si jih radodarno izmenjujemo.
Da pa ni potrebno jajc le lišpati, dokazuje izdatno zelena predjed – gnezdo iz rezancev z bogatim ohrovtovim pestom je izvrstna podlaga za prepeličje jajce na oko.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Za gnezdenje potrebujemo:
250 g rezancev
200 g ohrovta
1 pest pistacij
50 g parmezana
40 ml oljčnega olja
4 stroki česna
sol
poper
4 prepeličja jajca
Ohrovtovim listom odreži trda stebla, nakar jih vržeš v slan krop. Da jim ni dolgčas, se vroči kopeli pridružijo še oluščeni stroki česna. Obe sestavini skuhaj do mehkega, kar traja od 5 do 8 minut, nato pa ju odcediš.
V blender nameči pistacije, oljčno olje, sol, poper in nastrgan parmezan, zabavi pa se pridružita tudi ohrovt in česen. Vsebino dodobra zmiksaj.
Široke rezance skuhaj al dente v slanem kropu, nato pa jih odcedi. Eno skodelico vode, v kateri so se kuhali rezanci, prihrani.
K rezancem stresi pesto in dobro zmešaj. Zeleni zmešnjavi med mešanjem dolij prihranjeno tekočino.
V manjših ognjevarnih posodicah čisto po kokošje pripravi zelena gnezda. V sredini gnezda pusti manjšo jamico, v katero ubiješ prepeličje jajce in ga posoliš.
Pečico segrej na 200 ºC in vanjo zalučaj gnezdeca, ki se pečejo približno 5-7 minut – toliko, da se jajčka spečejo, a še vedno ohrašijo tekoč rumenjak.
Zdaj lahko ponosno postaviš svoja zelena gnezda na ogled, paziti je le potrebno, da ne privabijo kakega požrešnega lisjaka.
Velikonočni tek!