Čokoladni hrustljavčki
Pripravljeni, kot bi hrsknil
Kdo bi si mislil, da lahko iz dolgočasnih koruznih kosmičev na zabaven in ekspresen način pripraviš prikupno poslastico.
Potrebuješ le dva ducata minut in vsaj en par rok – vseeno pa priporočava, da v fazi packanja in okraševanja k delu povabiš še kakšne rokice. Otroškega smeha v kuhinji ni nikoli preveč.
Da lahko čokoladne hrustljavčke praznično okitiš, pa so pridno poskrbeli pri Dr. Oetker s posebnim božičnim dekorjem.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
200 g koruznih kosmičev (corn flakes)
100 g mandljevih lističev
150 g bele čokolade
20 g masla
1 vrečka Dr. Oetker temnega čokoladnega preliva
ali
150 g temne čokolade + 20 g masla
Dr. Oetker božični dekor The taste of christmas
Za shranjevanje priporočava prikupne posode za piškote Dr. Oetker.
Postopek
Priprava:
- V skledici zmešaj 200 g koruznih kosmičev in 100 g mandljevih lističev. Za najboljši okus hrustljavčkov odsvetujeva uporabo kosmičev brez dodanega sladkorja, seveda pa lahko uporabiš katerekoli druge kosmiče ali celo kombinacijo.
- Hrustljavo mešanico razdeli na dva dela.
- V stekleno ali kovinsko skledo nalomi 150 g bele čokolade in dodaj 20 g masla.
- Skledo postavi nad parno kopel – kozico z vrelo vodo – in jo segrevaj, da se čokolada povsem stopi.
- Postopek ponovi še za kombinacijo 150 g temne čokolade in 20 g masla, ali pa uporabi priročen čokoladni preliv Dr. Oetker. Tega preprosto potopi v vrelo vodo in počakaj, da se stopi.
- Eno polovico kosmičaste mešanice zmešaj z belo čokolado, drugo pa s temno čokolado.
- Obe čokoladni zmesi nadevaj v papirnate modelčke za muffine.
- Po čokoladnih združkih potresi božični dekor.
- Počakaj, da se čokolada na hrustljavčkih strdi, nato jih zapakiraj v lične škatle za piškote.