Polnjene čokoladne skodelice
Čez 96 ur bo pod drevescem cel kup daril
Ali ni nadležno, ko moraš po opravljenem sladkanju vedno pomiti skodelico? Lahko jo sicer vržeš čez okno, zabašeš v smeti ali pa jo podtakneš komu drugemu, ampak ker naštete metode hitro pripeljejo do mrkih pogledov in nepričakovanih zamer, skodelico raje požri.
Preden zagrizeš v prvo steklovino, naj te opozoriva, da imava v mislih čokoladne skodelice, ki jih napolniš z nutellino kremo in okrasiš s poljubnimi cukrčki.
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.
Za slastne čolničke potrebuješ:
200 g temne čokolade
2,5 dl sladke smetane
3 žlice Nutelle
sveže maline
poljubne božične čokoladice (pralineji, božički, marcipan itd…)
Z izdelavo užitnih skodelic potrebuješ še model za čokoladne skodelice. Nama jih je v prazničnem duhu podarila Anja z MojMuffin.si.
[adinserter block=”1″]
Da bodo skodelice lepo lomljive in lepega leska, v roki pa se ne bodo prehitro topile, je pomembno, da je čokolada pravilno temperirana. V ta namen najprej čokolado kruto nalomi na enako velike koščke.
2/3 čokolade raztopi nad soparo, nato pa jo odstavi in vanjo vmešaj še preostalo tretjino čokolade.
Ko je čokolada žametno stopljena, jo vlij v modelčke. Postavi jih na hladno in mirno počakaj, da se čokolada strdi.
Brž se vrzi v pripravo nutelline kreme – sladko smetano premlati do čvrstega in vanjo z nežnimi gibi vmešaj tri žlice Nutelle. Pograbi nadebudne čokoladne skodelice in jih napolni z Nutellino kremo.
V Nutellin bazenček natlači celo vrsto različnih bombončkov. Posuj jih s sladkorjem v prahu.
Zdaj ni več omejitev in lahko skodelico mirno požreš.
Krhko lomljiva temperirana skodelica se izkaže za odlično skrivališče nežne Nutelline kreme in množice sladkih drobnarij.
Temperiran tek!
Mamljivo in verjetno zelo mnajmi 🙂
Vprasanje; kako bi brez modeločkov naredila čokoladne skodelice? Mogoče nasvet 🙂
Lp
Zdravo Biljana!
Lahko uporabiš silikonsek modelčke za muffine in bo učinek isti:) Lp, Midva:)
Zanima me za koliko čolničkov pride ta masa?
In pa ali lahko uporabim zamrzneno sadje?
Lp
Mene pa zanima kako nastane skledica, če v modelčke vliješ čokolado in je v notranjosti skledica polna? Kako.potem naredim, da je.samo dno in robovi čokoladni?
Hvala in lp, Sara
Zdravo Sara!
Za izdelavo skledic iz čokolade takih, ki so na sliki potrebuješ prav poseben modelček, ki je sestavljen iz dveh delov. V prvega vliješ čokolado, ter nato drugi modelček potisneš ob prvega, da se čokolada lepo povsod po modelčku razporedi. Lp, Midva;)
Kje kupim tak modelcek