Polnjene bombetke s šunko
Vrelci slastne radosti
Velikonočna šunka, sir, hren in kruh. V taki obliki je to sredi mize ravno tako dolgočasno, kot se sliši. Z malo časa in še manj truda pa lahko naštete sestavine združimo v atraktiven in slasten prigrizek, ki se mu ni moč upreti.
Nič hudega sluteče bombetke lahko enostavno spremenimo v prave bazene prazničnega okusa. Njihova edina slaba lastnost je, da jih nikoli ni dovolj.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Sestavine:
4 bombetke
150 g kuhane prekajene šunke
100 g gaude
100 g cheddar sira
140 g mlečnega namaza s hrenom
1 žlica kisle smetane
2 ščepca popra
2 ščepca soli
svež peteršilj
Postopek
Postopek:
- Kuhano velikonočno šunko narežemo na drobne kocke.
- Kislo smetano in sirni namaz s hrenom zmešamo s soljo in poprom.
- Primešamo koščke šunke, povsem na koncu pa še oba ribana sira.
- Bombetkam odrežemo kapo in jih izdolbemo. Kruhovo sredico ali pomlatimo na licu mesta ali pa jo posušimo za drobtine.
- Bombetke do vrha natlačimo z zmesjo.
- Polnjene bombetke razporedimo po pekaču, prekritem s papirjem za peko. Poleg njih postavimo tudi odrezane vrhove.
- Pečico segrejemo na 180 °C in vanjo za 25 minut postavimo polnjene bombetke.
- Po sveže pečenih polnjenih bombetkah potresemo na drobno nasekljan peteršilj.
Obstaja več načinov, kako se lotiti teh slastnih bombetk. Lahko nalomimo hrustljav pokrov in ga pomakamo v bombetkin bazen; lahko si pri tem pomagamo z žličko; najbolj pogumni pa bodo pokrov poveznili nazaj na bombetko, jo prijeli v roke in jo pomlatili kot burger. Slednjim priporočava uporabo slinčka.