Puding kroglice
Sladko krdelo
Primejduš! Kaj kmalu bo božič tu in ti še ne veš, kaj podariti!? Ne sekiraj se, tole sladko darilce bo osvojilo srca 🙂
Gre za enostavne in luštne puding kroglice, ki so zgužvane v čudoviti Dr. Oetker posodi prava paša za oči! Le kdo se ne bi razveselil takega darila?
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept za 50 kroglic
Kroglice:
500 ml mleka
2 Dr. Oetker vanilijevega pudinga
2 vrečki Dr. Oetker vanilin sladkorja
140 g sladkorja
200 g masla sobne temperature
250 g praženih mletih lešnikov
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
1 vrečka Dr. Oetker preliva za kolače mlečna čokolada
Dr. Oetker dekor
Postopek
Puding:
- V posodici z metlico zmešaj 200 ml mleka in obe vrečki pudinga.
- Preostalih 300 ml mleka zlij v kozico in dodaj 140 g sladkorja in dve vrečki vanilijevega sladkorja, nato ga zavri.
- Ogenj zmanjšaj, v mleko pa z metlico vmešaj pudingovo zmes.
- Puding redno mešaj nad ognjem, da se zgosti.
- Kozico odstavi, puding pa tesno pokrij s prozorno folijo.
- Puding naj se tako ohladi na sobno temperaturo.
Kroglice – masa:
- V posodo stresi 200 g masla sobne temperature, narezanega na kocke.
- Z električnim mešalnikom ga stepaj, da popeni, nato vanj postopoma vmešaj ohlajen puding – eno žlico za drugo.
- Na koncu v maso stresi 250 g mletih lešnikov in dobro premešaj.
Kroglice – oblikovanje:
- Od mase odščipni košček, težek približno 20 g.
- Z dlanmi ga oblikuj v kroglico in jo postavi na pladenj ali desko.
- Na tak način prisvaljkaj kroglice iz vse mase in jih nato postavi v hladilnik, da se res dobro ohladijo.
- Če si neučakane sorte, lahko kroglice ohladiš tudi v zamrzovalniku, a ne pozabi na njih.
- Čokoladno glazuro pripravimo po navodilih z embalaže.
- Vsako kroglico pomoči v glazuro in jo postavi na mrežico ali desko.
- Ko nabereš 5 kroglic, jih takoj posuj z božičnim dekorjem, sicer se bo glazura strdila, dekor pa se ne bo prijel.
- Ko se glazura strdi, kroglice postavi v papirnate modelčke za pralineje in jih zloži v lično darilno posodo.
Kdaj se pa tistih 140g sladkorja doda? Piše samo za vanilin sladkor
Meta, hvala za opozorilo, sva popravila v receptu. Doda se ga takrat, kot vanilin sladkor.