Piškoti sreče
V novo leto s polnimi usti sreče
Čas je, da posloviš od tega odštekanega leta in ni lepšega kot silvestrovo preživeti v družbi prijateljev s polnimi usti hrustljavih piškotkov.
Ker pa nikakor ne želiš zamuditi priložnosti, da prijatelje ob nastopu novega leta zasuješ z lepimi mislimi, le-te priročno stlači naravnost v srečne piškotke.
Šampanjec v roki, piškotek v ustih in listek med zobmi, zunaj pa ognjemet – to je odličen zaključek leta!
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.
V srečne piškotke spada:
60 g moke
70 g sladkorja
4 žlice olja
beljaki 3 manjših jajc
1 žlička arome vanilije
1 ščepec soli
Nikar ne pozabi natisniti sporočilc za v piškotke!
Preden se tvoji prijatelji narišejo pri tebi, na hitro pripravi piškotke. Beljake prični klofutati in ko se začnejo peniti, jih pomiri s sladkorjem. Zdaj jih prebutaj do mehkih vrhov (ko metlico obrneš na glavo, se vrh z lahkoto prepogne), nakar k njim špricneš aromo vanilije, vliješ olje, vtreseš moko in vse skupaj premešaš.
Na pekač, obložen s papirjem za peko, nariši krogce iz mase. Pomagaj si z žlico, saj je zmes dokaj tekoča. Nikar ne nariši več kot treh naenkrat, saj jih je potrebno oblikovati, ko so še vroči!
Za približno 4 minute jih porini v pečico, segreto na 180 stopinj. Ko začnejo robovi rjaveti, jih odreši peke.
Vsak krogec pograbi in še vročemu v sredino položi zloženo prijazno sporočilce. Prepogni ga na pol in s pomočjo roba na kozarcu oblikuj v kifeljček.
Ukrivljene piškotke zbiraj v pekaču za muffine, da ohranijo obliko. Ko zbereš vse, jih proti njihovi volji pošlji na ponovne počitnice v pečico, kjer naj se pri 180 stopinjah pečejo še 2-3 minute.
Ko se zgovorni piškotki shladijo, jih zatakni za rob kozarcev za penino, te pa porini prijateljem v roke.
Pozor! Prijatelje opozori, da piškotki vsebujejo luštkana sporočilca, da se kdo ne zadavi s tvojo željo!
Srečno novo leto!
Lepa ideja!
Zanima me samo koliko keksov sta dobila iz teh količin sestavin? Hvala za odgovor in lepe praznike še naprej!