Polentaste zvezde
Še okrogla dva tedna do plezanja v dimniku
Današnji slastni grižljajčki te bodo ponesli dobesedno med zvezde. Pripravi si jih kot predjed ali uporabi za prilogo k glavni jedi.
Iz česa so narejene zvezde?
2 kavni skodelici koruznega zdroba (polente)
žlica sončničnega olja
sol
mesnata slanina
sir
Zavihaj rokave, nadeni si predpasnik in se loti kuhanja polente. Sledi navodilom na embalaži polente, najina gredo takole:
Zavri 6 kavnih skodelic vode, jo posoli in dodaj žlico olja. 2 skodelici zvezdnega prahu (polente) počasi vtresaj v krop in med tem stalno mešaj. Na zmernem ognju kuhaj 2 minuti.
Vročo zvezdno maso vlij v globok pekač, katerega prej obdaš s papirjem za peko. Postavi na hladno.
Ko se polenta shladi in strdi, jo vzemi iz pekača in se s pomočjo piškotnih modelov loti kreiranja zvezdic. Postavi jih na pekač.
Zvezdice posuj s sirom…
… in vtakni na kvadratke narezano slanino.
Zvezde nato pošlji v nebo, kjer naj žarijo 20 minut pri ubogih 200 stopinjah.
Ko pričnejo padati z neba, podstavi krožničke, da utrinke uloviš.
Še hiter astrološki poduk o nekaterih zvezdah:
Minima Polenta: zvezdica, znana po temu, da se sonči v soju večjih sester
Maxima Polenta: ima tako močno gravitacijo, da se ji preprosto ne moreš upreti
Zvezde bodo sijale le kratek čas, saj jih čaka neizogibno srečanje z lačnimi črnimi luknjami. Dober tek!
tole je pa tako enostavno, pa še ful lepo zgleda…dobr pa itak vemo, da je 😉
izgleda super
Hvala za domiselne dobrote. Komaj cakam, kaj bo jutri.