Bučni čips
Za prave bučmane
Da ne bo družabno jesensko hrustljanje le v domeni kostanja, posezimo po vsestranski buči in jo nemudoma preobrazimo v hrustljav čips. Oranžni čips se super ujame z burgerji, lahko pa ga postrežemo kot samostojni prigrizek.
Priporočava ga zraven Martinovega burgerja z natrgano račko in slivovo BBQ omako.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Sestavine:
300 g buče hokaido
olje za cvrtje
sol
Postopek
Priprava buče:
- Bučo hokaido razpolovimo in iz nje z žlico postrgamo semena.
- Polovico buče narežemo na krhlje, vsakega pa olupimo.
- Krhlje narežemo na nekaj milimetrov debele trakove, pri čemer je potrebo uporabiti mandolino – le paziti moramo, da si ne narežemo še prstov.
- Trakove buče splaknemo v cedilu pod tekočo vodo, nato jih dobro osušimo s kuhinjsko krpo.
Cvrtje:
- V posodo z debelim dnom natočimo olje za cvrtje približno 2 cm visoko.
- Olje počasi segrejemo na srednjo-visoko temperaturo. Za cvrtje je dovolj vroče, ko se okoli ročaja kuhalnice pričnejo delati mehurčki.
- Cvremo naenkrat 2-3 pesti osušenih bučnih trakov. Cvremo jih 3-4 minute, vmes pa jih nekajkrat premešamo in obrnemo.
- Bučni čips zbiramo v široki posodi, v katero prej natlačimo nekaj plasti papirnatih brisačk.
- Pred postrežbo bučni čips posolimo.
1 Response
[…] Zraven burgerja priporočava odličnen Bučni čips. […]