Pečen puding brez škroba z gozdnimi sadeži
Eminentni čokoladni napihnjenčki
Danes je velik in vesel dan, saj tvoja prijetna kuhinja gosti plemenitega imenitneža! Obleči se pražnje, zavrti metlo in ponosno pozdravi kraljevski pečen puding brez škroba.
Ta polna in zapeljiva čokoladna sladica polepša še tako turoben dan in to brez večjih kaloričnih travm.
V napihnjenih bahačih je moč najti:
100 g temne čokolade (midva sva uporabila Cavalier Dark s stevio in 85 % kakava)
30g masla
pest lešnikov
pest gozdnih sadežev
3 žlice sladila v prahu SugarSweet Soft (ali 3 žlice sladkorja v prahu)
2 jajci
vanilijev strok
Jagodičevje
Najprej si kraljevsko razvajanje zaslužijo gozdni sadeži. Skupaj z žlico sladkorja v prahu jih v kozici segrej in zmehčaj.
Puding
Umori jajci, k njima stresi dve žlici sladkorja v prahu in jih električno penasto zmešaj, nato pa dodaj semena stroka vanilije.
Čokolada je kraljica, zato moraš do nje gojiti spoštovanje. Razvajaj jo in jo z maslom počasi stopi nad vodno kopeljo, nato pa pusti, da se malce ohladi.
Čokolado nato nežno vmešaj v jajčno mešanico.
V keramični prestol nadevaj čokoladno in sadno plast izmenično..
Pečico razkuri na 180 stopinj in v njo zabaši posodice s pudingom.
V kolikor si želiš vroče in tekoče sredice, peci okoli 15 minut, za čvrsto in sočno notranjost pa okoli 20.
Na vrh čokoladnega hribčka nameči drobljene lešnike in puding modre krvi postavi na ogled.
Seveda se mora ta nežni in mehki pečen čokoladni puding polnega okusa, kateremu kot sladko-kisel kontrast mežikajo gozdni sadeži, pojesti še topel in v dobri družbi.
A lahko samo vprašam koliko keramičnih prestolov sta napolnila? 😀
Zdravo Brbara!
Seveda lahko vprašaš:) Napolnila sva dva keramična prestola:) Lp, Midva
Kam daš pa jajčno mešanico?
Lucija, prav imaš – nadležen tiskarski škrat jo je zopet zagodel!
Po hitrem postopku sva se navihanca znebila in v recept napisala manjkajoč korak.
Hvala za opozorilo 🙂
LP, Midva
Živijo,
Jaz sem v receptu pogrešala, moko,ker je bilo preveč tekoče.
Zdravo Marija! V receptu lahko zaslediš, da sva napisala, če si želiš tekočo sredico peci manj, če si želiš puding v čvrstem stanju pa ga peci dlje. Tako da, če si želiš puding v čvrstem stanju ga naslednjič peci dlje:) Lp, Midva:)