Ameriški čokoladni krofi brez moke z marcipanovo glazuro
Sladka borba za tvoje brbončice
Vsi vemo, da je čokolada fenomenalnega okusa, ampak sama čokolada pa misli, da ji na širnem svetu ni konkurence.
Tokrat se je v dokaz svoji izjemnosti čokolada stlačila v ameriške krofe brez moke in dodanega sladkorja, s svojo nečimrnostjo pa privabila resnega tekmeca. Marcipan ima poln kovček čokoladnega bahanja in je pripravljen na epski spopad.
V črnem kotu se nahaja:
100 g temne čokolade
50 g masla
4 jajca
200 g mletih mandljev
200 g mascarpone sirčka
3 žlice naravnega sladila SugarSweet 1:2 (ali 6 žlic sladkorja)
1 pecilni prašek
V belem kotu potrpežljivo čaka:
100 g sladila v prahu SugarSweet Soft (ali 100 g sladkorja v prahu)
1 beljak
50 g blanširanih mletih mandljev
1 žlica limoninega soka
0,5 žličke arome mandlja
sladka smetana po potrebi
Boj lahko dodatno začiniš z drobljeno neslano pistacijo.
Krofke je potrebno nekje uriti, za kar si priskrbi pekač za ameriške krofe. Ne skrbi – če ga ne poseduješ, se lahko poslužiš pekača za muffine.
Že trening in priprave na borbo postrežejo s spektaklom, saj se jajca penasto stepejo skupaj s SugarSweet (ali sladkorjem), nakar vskoči še mascarpone. V drugi posodi se zmešata mandljeva moka in pecilni prašek.
Končno se prične ogrevati tudi samooklicana zvezda sveta – čokolada. Ko se ta raztopi skupaj z maslom, se električno zmeša z jajčno-mascarponejevo zmesjo, nakar se jim pridruži še mandljeva moka.
Čas je, da z maso za krofe napolniš namaščen model za ameriške krofe in ga za 15 minut pošlješ na kondicijski trening v pečico, segreto na 180 stopinj.
Na drugem koncu pa pričnejo s treningom tudi marcipanove sestavine.
Beljak, mandlji, limonin sok, SugarSweet Soft (ali sladkor v prahu) in marcipanova aroma se stepejo v slastno zmes. K njej po okusu dodaj dve ali tri žlice sladke smetane – odvisno, kako gosto, mazavo in sladko glazuro želiš.
Stopi v ring in kot kuharski sodnik naznani pričetek sladke borbe. V zadnjem trenutku se krofom pridruži tudi drobljena pistacija.
Marcipanova glazura jezno napade rahel čokoladni krof. Razvije se epski boj, kjer se prepletata sveža sladkoba marcipana in bogata aroma temne čokolade.
Kar težko je gledati, kako okusen boj se odvija pred tvojimi očmi, zato obema borcema zadaj knockout in ju prijazno požri.
Mmmmm, super!