Kumarična solata z jogurtom
Klima v skledi
Nadležno vročim in lepljivo pekočim poletnim dnem se je najbolje postaviti po robu v morju ali bazenu. Če nam je slučajno vroče pri kosilu ali večerji, pa ne preostane drugega, kot da pomlatimo eno sočno in pošteno osvežilno jogurtovo kumarično solato.
Zimzeleno kumarično solato poznamo prav vsi in tale je po najinem okusu.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Solata:
4 kumare
1 čebula
180 g navadnega jogurta
2 zvrhani žlici kisle smetane
2 žlici jabolčnega kisa
3 žlice olja
lupinica četrt limone
sol
poper
Postopek
Solata:
- Kumare olupimo in jih po dolgem razpolovimo.
- Če se v sredini nahajajo velike peške, jih ven postrgamo z žličko, sicer jih pustimo.
- Kumare z mandolino narežemo na tanke rezine.
- Čebulo olupimo in jo prav tako narežemo na tanke rezine.
- V posodici zmešamo vse sestavine za preliv, ki ga nato zlijemo k solati.
- Solato premešamo in po želji dodamo še malo hladne vode – midva imava namreč to solato rada ekstra žmohtno.