Sadne vanilijeve rezine
Okusno pisane
Na tržnicah in v trgovinah, pa tudi v domačem sadovnjaku, je v tem obdobju moč najti najbolj okusno sadje. Izkoristi njegovo naphanost z vitamini in sladkobo ter ga vključi v atraktivno in slastno, a zelo enostavno sladico.
Te sadno-vanilijeve rezine lahko pripravijo tudi tisti, ki imajo dve levi roki in zvrhano bero lenobe. Na pomoč tudi tokrat namreč priskoči Dr. Oetker, ki te s svojimi izdelki prijazno vodi skozi pripravo.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
200 g savoiardi (baby) piškotov (odvisno od velikosti pekača)
800 ml mleka
2 vrečki Dr. Oetker vanilin sladkorja
2 vrečki Dr. Oetker pudinga Galetta vanilija
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
250 ml sladke smetane za stepanje
1 vrečka Dr. Oetker želatine fix
Za povrh:
poljubno sadje
1 vrečka Dr. Oetker preliva za torte fix
Ostalo:
mleko
Dr. Oetker Sladki prah z vanilinom
Sestavine ustrezajo pravokotnemu pekaču z dimenzijami približno 25×22 cm.
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Krema:
- V posodo zlij 250 ml sladke smetane za stepanje in jo stepi do stepene smetane.
- V drugo posodo zlij 800 ml mleka in vanj nameči obe vrečki galette, obe vrečki vanilijevega sladkorja in žličko vanilijeve paste.
- Z ročnim mikserjem mešaj 1 minuto na polni hitrosti, da nastane mazava krema.
- Dodaj 1 vrečko želatine fix in še enkrat na hitro premešaj.
- Na koncu v kremo s spatulo primešaj še stepeno smetano.
Gradnja:
- V globok krožnik ali v manjšo posodo vlij malo mleka in ga sladkaj s sladkorjem v prahu.
- Pograbi savoiardi piškot in ga z obeh strani pomoči v sladkano mleko, nakar ga prestaviš v pekač.
- Namočene piškote razporedi po dnu pekača.
- Na piškote stresi polovico kreme in jo poravnaj najprej z žico, nato pa še z nožem za torte.
- Ponovi plast piškotov in še plast iz druge polovice kreme.
Za povrh:
- Na zglajeno plast kreme razporedi poljubno rezano sadje – odlično se obnesejo kivi, breskev in vso jagodičevje.
- Zavri 250 ml vode in vanjo stresi vrečko prozornega preliva za torte fix.
- Z metlico mešaj kake pol minute, da se želatina povsem raztopi, nakar dobljeno tekočino takoj preliješ po vrhu sladice.
- Pekač postavi v hladilnik za vsaj 4 ure.
Sladek tek!