Kokosovi razpokančki z belo čokolado
Sladke petarde
Razpokančki so enostavni piškotki atraktivnega izgleda, ki so glavno gorivo za Božičkove škrate v dolgih decembrskih delovnih dneh.
Po nenehnem pripravljanju igrač za otroke so škratje že pošteno naveličani. Ko pa Božiček pred njih skotali celo gručo kokosovih razpokančkov z belo čokolado, pa je vsakršna slaba volja v hipu pozabljena.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Piškotna masa:
110 g masla
180 g sladkorja
1 vrečka vanilin sladkorja
2 jajci velikosti M
1 žlička arome vanilije
250 g moke
30 g kokosove moke (nastrgan kokos)
1/2 vrečke pecilnega praška
1/4 žličke soli
100 g kapljic bele čokolade
Ostalo:
sladkor v prahu
Postopek
Priprava mase:
- 110 g masla nareži na kocke in ga vrzi v posodo skupaj s 180 g sladkorja in vrečko vanilin sladkorja.
- Maslo električno stepi do penastega.
- Dodaj 2 jajci in žličko vanilijeve arome ter premešaj.
- V ločeni posodi zmešaj 250 g moke, 30 g kokosove moke, pol vrečke pecilnega praška in četrt žličke soli.
- Suhe sestavine električno primešaj k mokrim.
- Na koncu v zmes vmešaj še 100 g kapljic bele čokolade.
- Dobljeno zmes tesno pokrij s folijo za živila in jo za vsaj 2 uri postavi v hladilnik.
Peka:
- Pečico segrej na 180 ºC.
- Na pladenj za peko postavi list peki papirja.
- Od mase odtrgaj približno 20 g mase in jo med dlanmi oblikuj v kroglico.
- Kroglico bogato povaljaj v sladkorju v prahu in jo postavi na pladenj za peko.
- Ko zapolniš pladenj, ga zalučaj v pečico.
- Razpokančke peci 10 minut pri 180 ºC.