OREO potičke
Piškotičke
Kdo bi si mislil, da so lahko mini kvašene potičke lahko tako zelo sočne, kljub nadevu iz piškotov? Če ne verjameš, se prepričaj na lastne oči ali usta.
Že pogled v te spiralne poslastice te hipnotizira, okus pa prevzame in ne izpusti, vse dokler ne izgine še zadnja OREO potička.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za SPAR.
Naročnik oglasa je SPAR Slovenija d.o.o.
Recept
Testo:
500 g bele pšenične moke
80 g sladkorja
1 vrečka vanilin sladkorja
1 vrečka suhega kvasa
40 g olja
40 g stopljenega masla
1 jajce
lupinica 1 limone
1 ščepec soli
240 ml toplega mleka
Nadev:
300 g maskarpone sira
1 jajce
150 g OREO prahu
4 žlice sladkorja v prahu
2 žlici ruma
100 g grobo sesekljanih OREO piškotov
1 žlica kakava v prahu
Premaz:
1 jajce
2 žlici mleka
Posip:
grobo sesekljani OREO piškoti
Postopek
Testo:
- V posodo vsuj vse sestavine za testo.
- Vse skupaj zmešaj in pregneti v voljno in prožno testo, ki se ne lepi na roke – s kuhinjskim robotom bo to trajalo 7–10 minut.
- Testo naj v pokriti posodi vzhaja 1 uro, da se njegova prostornina podvoji.
Nadev:
- Vse sestavine stresi v posodo in jih električno zmešaj v mazav nadev.
Oblikovanje in peka:
- Testo razdeli na tri enake dele.
- Vsakega razvaljaj v podolgovat pravokotnik in ga premaži s tretjino nadeva.
- Po nadevu razporedi tretjino sesekljanih OREO piškotov, nato pravokotnik tesno zvij v zavitek.
- Z obeh koncev zavitka odščipni štrukeljca, preostalega pa nareži na 3-4 cm dolge potičke.
- Razporedi jih po pladnju za peko, prekritim s peki papirjem.
- Pladenj pokrij s krpo za 30 minut.
- Potičke premaži z mešanico jajca in mleka.
- Peci jih 15–18 minut pri 180 ºC.