OREO cheesecake
Skrita klasika
V svojem sladkem arsenalu imava vrsto sladic, ki jih redno pripravljava, med njimi pa zagotovo najbolj izstopa OREO cheesecake. Predvsem zaradi dejstva, da sva ga pripravila že vsaj 30-krat, recepta zanj pa še nisva objavila.
Nič ne de, skozi prakso nama ga je uspelo dopolniti do potankosti.
Odlikuje jo ravno prav čvrsta OREO podlaga, na njej pa bogata in nesramno polna krema iz kremnega sira in bele čokolade, v kateri za nameček plavajo še koščki OREO piškotov.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Piškotno dno:
170 g OREO drobtin
80 g masla
Krema:
700 g kremnega sira
180 g kisle smetane
150 g sladkorja
200 g bele čokolade
4 jajca
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
1 žlica Dr. Oetker Gustina
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
6-8 OREO piškotov
Za te sestavine potrebuješ pekač s premerom 24 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v videu:
Piškotno dno:
- V skledi zmešaj 170 g OREO drobtin in 80 g stopljenega masla.
- Dobljeno zmes stresi v tortni pekač, na dno katerega prej postaviš peki papir.
- Piškotno zmes poravnaj z žlico in jo pogladi – ob robovih naj bo malce dvignjena.
- Pekač postavi za 10 minut v pečico, segreto na 180 ºC.
- Po peki nastavi pečico na 160 ºC.
Krema:
- V posodo stresi 700 g kremnega sira, 180 g kisle smetane, 150 g sladkorja, eno vrečko vanilijevega sladkorja in eno žličko vanilijeve arome.
- Vse skupaj električno premešaj.
- V zmes enega za drugim ubij in vmešaj 4 jajca.
- 200 g bele čokolade stopi nad nizkim ognjem ali v mikrovalovni pečici in jo primešaj h kremi.
- Vmiksaj še žlico Gustina.
- Dodaj 6-8 nalomljenih OREO piškotov, nato kremo ponovno premešaj.
Peka:
- Pekač s piškotnim dnom postavi na list alu folije, ki jo tesno obviješ okoli pekača.
- Postopek ponovi še z enim listom alu folije.
- Kremo zlij na piškotno dno.
- Tortni pekač postavi v globok pekač, v tega pa natoči približno liter vrele vode.
- Vse skupaj previdno postavi v pečico, segreto na 160 ºC.
- Torta naj se peče v vodni kopeli 1 uro.
- Po koncu peke pečico ugasni, vrata pa pripri toliko, da vmes zatlačiš rokavico.
- Torta naj se eno uro hladi v priprti pečici, sicer lahko poči.
- Tortni pekač vzemi iz vodne kopeli in jo pusti na pultu, da se ohladi na sobno temperaturo, nato jo pospravi v hladilnik
- Torta naj bo v hladilniku vsaj 6 ur, še raje pa čez noč.
Okrasitev:
- Torto okrasi s krono iz nabrizgane stepene sladke smetane in z OREO drobtinami.
Zivijo, kater kremni sir sta uporabila? Hvala za odgovor in lep pozdrav 🙂
Pia
Philadelphija:)