Mavrična sladoledna kupa
Sladoled, po 10, kdor ga kupi, nima pojma.
Naj ti zaupava skrivnost: pot do domačega sladoleda je običajno precej zavita in težavna, a obstaja ena bližnjica, ki do sladoledne kupe vodi povsem naravnost.
Potrebuješ malo mleka in smetane, Dr. Oetker ledeni desert in tri minutke – ostalo naredi zamrzovalnik. Praktično ga je lažje pripraviti kot kupiti.
Ker domač sladoled poljubno obarvaš in okrancljaš, lahko končno pripraviš celo goro sladoleda modro nebo, ki je med mularijo nadvse popularen. Še pest ali dva dekorja in špric desertnega preliva, pa je šareni sladoled nared.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine za sladoled v treh barvah:
300 ml mleka
300 ml sladke smetane
3 vrečke Dr. Oetker ledeni desert bourbon vanilija
3 poljubne Dr. Oetker barve za kolače
Dr. Oetker okrasne cvetlice
Dr. Oetker pisane drobtinice
Dr. Oetker desertni preliv professional jagoda
Postopek
Za posamezno barvo sladoleda:
- V posodo vlij 100 ml hladnega mleka in 100 ml smetane ter dodaj vsebino vrečke.
- Dodaj nekaj kapljic poljubne barve.
- Sestavine zmešaj z električnim mešalnikom – najprej pri najmanjši, nato pa 3 minute pri največji hitrosti.
- Zmes vlij v plastično ali stekleno posodo in jo postavi v zamrzovalnik za 4 ure.
Sladoledna kupa:
- Z žlico za sladoled oblikuj tri barvne kroglice in jih postavi v ličen kozarec za kupo.
- Po sladoledu posuj dekor, vanj vtakni cvetlice, vse skupaj pa prelij z jagodnim prelivom.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.