Malinove tortice s pomarančno čokolado
Sladko darilo od obeh za oba
Pozabita na drago večerjo in na generičen romantični film v kinu. Podarita si najlepše darilo: mešanje, packanje in mazanje v dvoje.
Priprava okusnih malinovih tortic s pomarančno čokolado je v paru še zabavnejša, najlepše pa bodo izgledale na ročno izdelanem krožniku iz Steklarne Hrastnik. Brž v kuhinjo!
Za rahel biskvit si nagrabita:
60 g moke
4 jajca
100 g jedilne čokolade
60 g masla sobne temperature
100 g sladkorja
1 žlica kakava v prahu
1 pecilni prašek
4 žlice vroče vode
V nežno malinovo kremo spada:
0,5 l sladke smetane
300 g malin
6 lističev želatine
limonina lupinica
3 žlice limoninega soka
4 žlice sladkorja v prahu
Bogata čokoladna krema očara z:
200 g temne čokolade s pomarančo
3 žlicami sladkorja
0,5 l sladke smetane
Sočen malinov pire zaključi tortico z:
150 g malin
50 ml vode
3 listi želatine
sladkorjem
[adinserter block=”1″]
Da se sploh lahko lotiš izdelave malih tortic, potrebuješ še mini obroče za torte.
Če pa ti ni do miniaturnih tortic, lahko uporabiš pekač s premerom 26 ali 28 cm. V tem primeru podaljšaj čas peke biskvita, za ugotovitev pečenosti pa uporabi zobotrebec.
V nadaljevanju se nahajajo navodila ZANJO in ZANJ.
Ves dan sta že v pričakovanju skupnega večera, zato se snidenja v kuhinji zelo razveselita. Opasajta si predpasnike, si pomežiknita in polna elana zagrizita v delo!
ZANJO: V posodo vrzi sladkor in maslo sobne temperature. Z električnim mešalnikom ju kremasto stepi.
ZANJ: Medtem, ko ona simpatično električno meša, zagrabi jajca in jih enega za drugim ubij k njej v posodo. Dodaj kakav in moko, v katero je vmešan pecilni prašek.
ZANJ: Čokolado stopi nad soparo, vmes pa svoji dragi zapeljivo pomežikni.
ZANJO: Ubožcu je šla para v oči in zdaj nerodno mežika. Odreši ga topljene čokolade, jo malce ohladi, nato pa primešaj k ostalim sestavinam. K masi vmešaj še 4 žlice vrele vode, nato pa jo stresi na pekač, obdan s papirjem za peko.
ZANJ: Ker si hišni mehanik, je težavno delo priprave pečice prepuščeno tebi. Nastavi jo na točno 180 stopinj! Primi pekač, ki ti ga ljuba ponuja, in ga zatlači v pečico za 20-25 minut.
ZANJO: Medtem, ko se on muči z nastavljanjem temperature na pečici, se loti nežne malinove kreme. Maline zasuj s sladkorjem v prahu, potresi z limonino lupinico in pošpricaj z limoninim sokom ter jih v kozici segrevaj, dokler se ne razpustijo. Spasiraj jih, po želji pa tudi precedi, da odstraniš peške.
[adinserter block=”2″]
ZANJ: Lističe želatine namoči, nato pa ožemi in vrzi v še vroče maline. Premešaj, da se želatina popolnoma raztopi in pusti, da se malo ohladi.
ZANJ: Čas je, da dragi pokažeš svoje ročne spretnosti. Pograbi električni mešalnik in z njim izjemno spretno stepi smetano do čvrstega.
ZANJO: Ojoj. V roki ima električni mešalnik. K sreči se je tokrat dobro izšlo in je po kuhinji letelo le malo smetane. V tisto, ki je ostala v posodi, nežno vmešaj malinov pire.
ZANJ: Ko ona segreva sladko smetano v kozici skoraj do vretja, si jo lahko ti v miru ogledaš. V predpasniku je prav zapeljiva. V posodo nalomi čokolado in jo zasuj s 3 žlicami sladkorja.
ZANJO: Smetano prelij čez pripravljeno čokolado in zmešaj do žametne strukture. Posodo postavi v zamrzovalnik, da se njena vsebina pošteno ohladi.
Čas, ki ga imata med čakanjem na ohladitev čokolade s smetano, izkoristita za flirtanje, pospravljanje kuhinje ali pa oboje.
ZANJO: Da mu ne bo padlo na pamet, da bi čokoladno prepleskal kuhinjo, raje ti pograbi električni mešalnik in z njim zmešaj čokoladno smetano v puhasto kremo.
ZANJ: Na pult vrzi biskvit in iz njega z mini obroči za tortice izreži male okrogle biskvitke. Taiste obroče po notranji strani obdaj z acetatno folijo.
ZANJO: Presenečeno opazuješ, kako spretno je pripravil obroče. Na dno postavi biskvit in ga namoči z dvema žlicama pomarančnega soka.
ZANJ: Z žlico ali dresirno vrečko na biskvit nanesi malinovo kremo. Poskusi biti čimbolj natančen, ker bo drugače tečna.
ZANJO: Pozorno spremljaj njegovo nanašanje kreme. Ko opaziš, da je nenatančen, ti hitro zavre kri. Njegov prestrašen nasmešek pa te pomiri in razvedri. Bodoče tortice postavita na hladno, da se krema učvrsti.
ZANJO: Ko je malinova plast dovolj čvrsta, jo prekrij s plastjo čokoladne kreme, vmes naj pa on pripravi malinov pire.
ZANJ: Preostalih 150 g malin segrej s 50 ml vode, da se razpustijo, jih spasiraj, po želji pa še precedi, da se znebiš pešk. Sladkaj jih po okusu. K vročim malinam zmešaj namočeno želatino in mešaj, da se popolnoma raztopi.
Ko se malinov pire malo shladi, ga prelijta čez tortice, katere nato za vsaj 6 ur zatlačita v hladilnik.
Dekoracija
Tortice lahko okrasita z ograjicami, katere s čokolado narišeta na acetatno folijo in prepogneta. Ko se shladijo, bodo obdržale obliko.
Na čokoladne ograjice pa spadajo rahli macaron srčki, narejeni po receptu s strani Popsugar.
Ko se zapodita proti hladilniku, bodita uvidevna in se ne prerivajta preveč! Z navdušenjem odstranita folijo s tortic, jih okrasita in navdušeno zagrizita vanje.
[adinserter block=”3″]
S polnimi usti slastne tortice se zaljubljeno pogledata.
Ta simpatičen krožnik lahko kupiš v Nami, Maxi Ambientu in trgovini Steklarne Hrastnik.
Živjo, jaz bi vprašala kje se kupijo mini tortni modeli? Hvala za odgovor.
Zdravo Mirela!
Modelčke sva kupila v Lidlu, sva jih pa tudi zasledila v trfovini Peki na rudniku. Lp, Midva
Zdravo!
Mene pa zanima, kje lahko kupim acetatno folijo.
Hvala, lp
Zdravo Mateja! Acetatno folijo lahko kupiš v vseh pekovskih trgovinah ali preprosteje – kupiš v papirnicah folijo za prosojnice in jo narežeš na trakove. Lp, Midva
Živjo. Zanima me, če lahko maline nadomestim z jagodami, ker jih imam trenutno doma? 🙂
Zdravo Barbara!
Seveda, lahko uporabiš jagode! lp, Midva
Spet jaz..čokoladna smetana se mi ne stepe v puhasto kremo? Sem kaj narobe naredila? :/
Zdravo Barbara! Smetana s čokolado mora biti res res zelo dobro ohlajena drugače se ne bo stepla.Lp, Midva
Jaz dam čokoladno kremo vedno čez noč v hladilnik, naslednji dan jo stepem in je čudovita 🙂
Zdravo! Tole izgleda res super, pa verjetno je tudi zelloo dobro. Zanima me, koliko mini tortic pride iz tega recepta?
Hvala, Suzy 🙂
Po teh korakih lahko ustvariš približno 10 tortic.
LP, Midva
Zdravo!
Še nikoli nisem delala makronov. Zanima me kako naredita makrone v obliki srčkov? Se srčke nariše na peki papir in z maso zapolne do narisane linije? Ali masa ne gre malo “po svoje”? 🙂
Živijo, Katka!
Srčke natisneš na papir, katerega nato postaviš pod papir za peko. Ker je prosojen, se čez njega vidjo obrisi srčkov, ki ti pomagajo pri nanosu mase. Masa se ne razleze 😉
Veliko užitkov pri makrončkanju,
Midva
Heii!
Dons sem naredila to tortico sicer mal na svoj nacin…sm mela dve plasti biskvita pa sam malinino kremo ker imam manji pekac in je blo prevec kreme da bi se cokoladno nardila..
In je TOP!
Mi je pa biskvit usec ker pride ze pecen zelo mehek in glih tak biskvit sm iskala in ga niti ni treba navlazet!
Bomo se kj poskusel:)
Zdravo Tanja!
Super, naju veseli da vam je všeč!:) Lp, Midva
Živjo! Tele male tortice so res luštne! 🙂 Me pa zanima, če bi morala kaj povečati sestavine za pekač 28cm?
Lp,
Vesna
Zdravo, Vesna!
Sestavin ne rabiš nič povečati, pride tortica še vedno dovolj visoka:) Lp, Midva!
Pozdravljena znova. 🙂
Ker se mi ob vajinih receptih že cedijo sline, sem se odločila, da bom za taščin rojstni dan izdelala tortico, pri čemer si bom pomagala z vajinimi napotki. Ker sem s kuhalnico precej nespretna, mi bodo zato še kako prav prišli. 🙂 Vseeno pa imam še eno vprašanje; ker imam doma zgolj želatino fix (v prahu) in ne v lističih, me zanima, če si lahko pri izdelavi malinovega pireja pomagam tudi z le-to ter, koliko želatine je treba v tem primeru uporabiti.
Prijazen pozdravček, Tamika
Živjo,mene pa zanima koliko bi morala uporabit želatine v prahu namesto 3 lističev želatine?
Zdravo Ernada!
Uporabi pol vrečke želatine v prahu oziroma 5g. Lp, Midva 🙂
Zdravo! Koliko tortic pride iz te mase? Jaz imam samo 6 modelckov.
Živijo, Silva!
Kolikor se spomniva, je nastalo 8 ali 9 tortic.
Veliko veselja pri ustvarjanju!
Midva 🙂
Živjo. Jaz pa imam doma samo Gustim. S kakšno količino nadomestim lističe?
Hvala za odgovor.
Zdravo Teja! Z gustinom pa žal ne bo šlo potrebuješ nujno želatino ali agar agar:) Lp, Midva:)
živjo, mene zanima ce bi se to dalo naredit tudi v večji obliki? v okroglem pekaču, za 24cm, bi bilo dovolj vseh količin ali bi morala kaj dodati?
opala, sem spregledala da že piše 😀
tale recept je pa božanski <3
Oj, mene pa zanima, če lahko uporabim isto količino stvari , za torto v modelu 28. Lp Nika
Zanima , me še tudi, če bi lahko za tako torto spremenila vrstni red. Testo čoko krema, malinov pire naprimer manjši disk in malinina krema in na koncu testo. Mislite ,da bi pasala kakašna druga krema, da bi bo preveč malin. Torto pa delam a 60 let
V kako velikem pekaču pečete biskvit? Pripravila bi rada 15 tortic. Je treba za filo in biskvit kaj povečati količino sestavin?
Zala pozdravljena!
Klasičen pekač od pečice, maso pa raje kar podvojite. Lp, Midva:)
Živjo, koliko pa pridejo visoke tele mini tortice? Hvala
Nadja,
te tortice pridejo visoke 5-6 cm.