Sirov fondi
Najboljši namakalni sistem
Najdaljša noč v letu je vedno v znamenju razposajenosti in praznovanja ob prihodu novega leta. K pogostemu nazdravljanju se namesto klasičnega kosila bolj poda uživanje v jedači, ki je hkrati center druženja.
Fondi je vsekakor kot nalašč za tako vrsto dogodka!
Pri sirovem fačuziju je izbira prave kombinacije sira ključnega pomena, saj niso vse vrste primerne. Načeloma v fondi spadajo trši švicarski siri, kot sta klasični grojer in popularni naluknjani ementalec, zraven pa sva midva stlačila še odlično topljiv čedar.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Recept
Sestavine:
200 g grojerja
200 g ementalca
100 g čedarja
270 ml suhega belega vina
2 žlici škroba
1 žlica limoninega soka
0,5 žličke česna v prahu
1-2 žlici konjaka
1 ščepec muškatnega oreščka
Postopek
Postopek:
- Vse tri vrste sira na drobno naribaj.
- K naribanemi siru stresi obe žlici škroba, nato ga dobro premešaj. Razbij morebitne zlepljene skupke sira.
- V kozico zlij vino, stresi česen v prahu in špricni limonin sok.
- Kozico pristavi na ogenj in segrevaj, da vino zavre, nato ogenj zmanjšaj.
- V vino vrži pest sira in mešaj, da sir razpade in se raztopi, šele nato dodaj novo pest.
- Na tak način postopoma primešaj ves sir, da dobiš gladek in nežen stopljeni sir.
- Sir pretoči v posodo za fondi, to pa postavi nad namenski gorilnik.
- Na sredino praznične mize postavi bazenček sira, okoli njega pa nameči pomakanja vredne sestavine: kocke kruha, kolesca hrenovk, češnjev paradižnik, krekerje, grisine in podobno.
Srečno in okusno novo leto!