Rdeči curry s piščancem in sladkim krompirjem
Pobarvaj si dan.
Curry je tajska klasika, ki je pri nama pogosto na sporedu, saj je pripravljena hitro in enostavno, bogat okus in drzna pikantnost pa obarvata še tako siv dan.
Ta živahna enolončnica je pripravljena v dobre pol ure, zato je idealna za kosilo med delovnim tednom. Najlepše pri njej je, da lahko ušpičiš akcijo “izprazni hladilnik”. Midva sva vanjo stlačila sladki krompir in papriko, odlično pa se v curryu znajde praktično vsa zelenjava – korenje, brokoli, cvetača, ….
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Sestavine:
400 g piščančjih beder brez kože in kosti
300 g sladkega krompirja
2 papriki
2 stroka česna
½ čebule
400 ml kokosovega mleka
2 žlici ribje omake
2 žlici rastlinskega olja
2-3 žlice rdeče curry paste
1 žlička rjavega sladkorja
3 listi limete (kaffir lime) – po želji
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Priprava:
- Piščančja bedra nareži na enakomerno velike koščke.
- Sladki krompir nareži na manjše kocke.
- Papriki nareži na koščke, enako velike kot sladki krompir.
- Čebulo in česen na drobno nasekljaj.
Kuha:
- V širok lonec zlij dve žlici olja in ga pristavi nad srednje-visok ogenj.
- Ko se olje dovolj segreje, na njemu na hitro popraži najprej eno, nato pa še drugo polovico piščančjih beder. Dovolj bosta dve minuti praženja z občasnim mešanjem.
- Popraženo meso stresi v globok krožnik, v posodo pa vrzi čebulo.
- Praži jo minuto ali dve, da postekleni, nato dodaj česen, papriko in sladki krompir.
- Praži in mešaj 3 minute, nato zelenjavo potisni na eno stran posode, na drugo pa zdrizni rdečo curry pasto.
- Pasto mešaj in praži kako minuto, nato premešaj celotno vsebino lonca in prilij kokosovo mleko.
- Dodaj ribjo omako in sladkor, po želji pa še liste limete.
- Vse skupaj dobro premešaj in počakaj, da zavre, nato v lonec stresi še piščančje meso in njegovo tekočino.
- Ogenj zmanjšaj, posodo pa pokrij.
- Kuhaj približno 20 minut, da se sladki krompir zmehča.
- Curry poskusi. Če je premalo slan, dodaj še žlico ribje omake; če je premalo pikanten, dodaj malo curry paste; če ima rahlo slaboten okus, pa malo rjavega sladkorja.
Curry postrežemo z rižem in uživamo 🙂
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!