Kuhan gin
Še 19 dolgih dni in Božiček bo tu
Po dolgih prazničnih delovnih dneh se v Božičkovi delavnici sproščajo na vse mogoče načine – nekateri igrajo igro “Božiček, ne jezi se”, drugi se vržejo na kavč in gledajo srhljivke, kot je Grinch. Po res napornem dnevu pa Božičkovi prišleki radi tudi zažurajo in takrat si običajno zakuhajo cel sod aromatičnega kuhanega gina.
Gre za sladek napoj, ki pogreje do kosti, zaradi prazničnih začimb pa pusti v ustih božični okus.
Pozor: Kuhan gin vsebuje nezanemarljivo dozo alkohola, zato po njegovem uživanju nikar ne stopi na sanke, prav tako pa poskrbi, da magični napoj ne pride v roke mladoletnim škratom!
Če so ti taki božični alkoholni zvarki pri srcu, si poglej štrudlov koktejl, božični mojito ali pa božično margarito. Za naše pokovce sva pa pripravila kuhančka za otroke 😉
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
200 ml gina
500 ml jabolčnega soka
2 janeževi zvezdi
1 cimetova palčka
2 klinčka
1 pomaranča
vejice rožmarina
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Priprava:
- Priprava kuhanega gina je otročje lahka. Jabolčni sok zlij v kastrolo in vanj frcni vse začimbe.
- Pisker pristavi na ogenj in jabolčnik zavri.
- V posodo zdaj pljuskni še gin. Kuhaj kako minuto, nato pisker odstavi.
- V skodelico zatlači krhelj pomaranče in vtakni vejico rožmarina.
- Prilij še vroč kuhan gin.
To je to, mrzel in dolg dan je za tabo, vroča skodelica omamnega napoja pa pred tabo!
Gin-gin!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!