Kostanjevi žličniki
Med dvema žlicama
S svojim oreškastim okusom se kostanjevi žličniki izjemno spajdašijo s perutnino martinovega praznika, njihova prijetna tekstura pa kar kliče po bogati omaki.
Pri njihovi pripravi je moč opaziti zanimiv fenomen – še preden vse nakuhamo, jih nekako nekaj vedno zmanjka.
Ti slastni žličniki brez težav najdejo kulinaričnega partnerja, a prav posebej zasijejo ob v senu dimljenimi račjimi prsmi: KLIK!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Sestavine:
300 g pečenega ali kuhanega ter olupljenega kostanja
150 g kisle smetane
150 g bele pšenične moke
2 jajci
2 ščepca muškatnega oreščka
1 žlička soli
Priprava mase:
- Olupljen kostanj vrzi v posodo in dodaj jajci ter kislo smetano.
- S paličnim mešalnikom vse skupaj spasiraj v homogeno maso.
- Kostanjevi masi dodaj muškatni orešček, sol in moko ter jo zmešaj s kuhalnico.
Oblikovanje in kuha:
- Velik lonec napolnimo z vodo, ki jo solimo in zavremo.
- Pograbimo dve žlici – z eno zajamemo maso, z drugo pa jo postrgamo v krop.
- Po vsakem tretjem žličniku žlici potunkamo v vodo, da se masa ne bo sprijemala na njiju.
- Ko žličniki priplavajo na vrh, jih pustimo še kako minuto, nato pa jih s penovko poberemo in odložimo v skledo.
- Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vse mase.
1 Response
[…] Zraven teh omamljenih prsi pa priporočava izjemne kostanjeve žličnike: KLIK! […]