Velikonočni pisani kozarčki
Velika noč v barvah
Velikonočne dobrote ne veljajo ravno za grižljajčke najbolj prešernega izgleda. Da malce poživiš praznično mizo in razveseliš praznično otročad, pred njih skotali pisane puding kozarčke.
V njih štiri plasti obarvanega pudinga prekriva stepena smetana ter kup okraskov, tudi enostavni piškotki v obliki zajčkov. Okraševanje je tudi odlično za zaposlitev malih ročic.
Brez obveznih Dr. Oetker jedilnih barv bi tudi ti kozarčki izgledali razmeroma monotono.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
3 vrečke Dr. Oetker puding vanilija
1 vrečka Dr. Oetker puding malina
1500 ml mleka
8 žlic Dr. Oetker Sladkega prahu
Dr. Oetker barve za kolače ali tekoče barve (modra, rumena, zelena)
Piškotni zajčki:
75 g moke
50 g masla
25 g sladkorja
1 ščepec soli
Okrasitev:
Dr. Oetker različni dekorji
500 ml sladke smetane
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Zajčki:
- V posodo stresi 75 g moke, 50 g masla, 25 g sladkorja in ščepec soli.
- Sestavine zmešaj in stisni v kepo.
- Kepo zavij v prozorno folijo in jo za 20 minut postavi v hladilnik.
- Pečico segrej na 180 °C.
- Testo razvaljaj po pomokani površini do debeline približno 0,3 cm.
- Z modelčkom v obliki zajčka iz testa izreži nadebudne piškotke, ki jih razporediš po pekaču, prekritem s peki papirjem.
- Ostanke testa združi v kepo, ki jo ponovno razvaljaš in narežeš v zajčke.
- Piškotki se pečejo 7-10 minut pri 180 °C.
Kozarčki:
- V skodelici zmešaj 100 ml mleka, 2 žlici sladkega prahu in vrečko vanilijevega pudinga.
400 ml mleka zavri, nato vanj z metlico vmešaj pudingovo zmes. - Dodaj žličko modrega barvila.
- Mešaj, da se puding zgosti, nato ga natoči v kozarčke.
- Kozarčke postavi v hladilnik.
- Postopek ponovi še za rumeno, zeleno in rožnato plast, le da vsakič uporabiš primerno barvo, pri rožnati plasti pa namesto vanilijevega uporabiš malinov puding, barve pa ne.
- Med posameznim kuhanjem pudinga naj kozarčki počakajo v hladilniku, po zadni plasti pa naj bodo na hladnem, dokler se puding povsem ne strdi.
Okrasitev:
- 500 ml sladke smetane stepi, nato jo nabrizgaj po vrhu kozarčkov.
- Vanjo zatakni poljubne dekorje, ne pozabi pa na hrustljave zajčke!