Medenjakov mousse
Le še 5 dni do božiča!
Tale mousse je tako imenitnega okusa, da nihče niti ne posumi, da je enostaven in pripravljen v zelo kratkem času.
Nežna tekstura in izrazit okus po praznikih sta očarala tudi prišleke na Severnem tečaju. V Božičkovi delavnici je mousse postal celo standardna malica za škrate!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Recept
Sestavine:
100 g mlečne čokolade
50 g temne čokolade
1 žlica medu
400 ml sladke smetane
1 žlička začimb za medenjake
medenjaki, obliti s čokolado
Postopek
- V kozico zlij 100 ml sladke smetane in dodaj 1 žlico medu.
- Kozico pristavi na ogenj in vanjo nalomi še temno in mlečno čokolado.
- Segrevaj in mešaj, da se vsa čokolada popolnoma raztopi, nato primešaj 1 žličko začimb za medenjake, kozico pa odstavi, da se čokolada ohladi.
- Preostalih 300 ml sladke smetane stepi.
- Pograbi 2 spatuli sladke smetane in jo primešaj k čokoladi v kozici, da ta postane redkejša in bolj voljna.
- Dobljeno čokoladno zmes s spatulo primešaj nazaj k stepeni smetani, pri tem pa velja biti nežen.
- Čokoladni mousse nadevaj v dresirno vrečko in z njim napolni svečane kozarce.
- Kozarce postavi v hladilnik in jih pusti pri miru vsaj 3 ure.
- Preden mousse postrežeš, ga za 15 minut postavi na sobno temperaturo, da se zmehča in da razvije aromo.
- Na vrh vsakega kozarca zatakni medenjak, oblit s čokolado.
- Super pa se moussu prileže vroče jagodičevje, ki ga s sladkorjem v prahu segrevaš do mehkega.
Medenjakov tek!
Pozdravljena, zanima me za koliko oseb oz. kozarcev je ta sladica. Hvala in lepe praznike.
Tadeja,
moussa pride za 4 osebe.