Jogurtova torta z jagodami

You may also like...

39 Responses

  1. Patricija says:

    Pozdravljena!
    Koliko zelatine fix moram uporabiti namesto 8 listov zelatine?

  2. Eva says:

    Pozdravljena.
    Kateri jogurt sta upotabila. Hvala

  3. Ema says:

    Zdravo! Ali lahko zamenjam npr. polovico količine jogurta za smetano? Želim bolj efekt lahke panna cotte. Če ja, smetano stepem? Količina želatine ostane enaka? Hvala! 🙂

  4. Maja says:

    Zdravo, najlepša hvala za nov čudovit recept. Vajina torta zgleda odlično. En pomemben podatek. jagode , ki jih položiš na biskvit ne smejo biti prevelike. Jaz nisem imela dovolj jogurtove mase, da bi popolnoma pokrila jagode, tako da malo špičke ven gledajo, a jih bom pokrila s svežimi jagodami jutri tik pred serviranjem. Seveda je moja napaka, da sem dala noter največje in najlepše jagode, da bodo potem ob rezanju tako fajn zgledale kot na vajinih slikah.

  5. Lelaa says:

    lahko namesto navadnega dam grški jogurt?

  6. Nika says:

    Je kaksna zamenjava za moko?
    Hvala, lp.

    • midva says:

      Nika,
      v temu biskvitu ni zamenjave – pokukaj po najinih receptih za biskvit brez moke in ga kombiniraj s to kremo.

      LP, MIdva

  7. Joži says:

    Delala bi kvadratno torto po tem receptu. Pekač imam velik 38×25. Za koliko naj povečam količine?

  8. Barbara says:

    Zdravo. Imam vprašanje. Dva krat sem poskusla naredit tole torto. Prvič sem dala želatino v listih, pa se je spremenila krema v nitkasto in se sploh ni učvrstila. Drugič sem dala dve vrečki želatine fix in spet nič. Krema ostaja mehka in se ne strdi. Ne razumem zakaj.

    • midva says:

      Barbara,

      pomembno je, da je želatina povsem stopljena, preden jo vmešaš v kremo, samo mešanje pa mora biti hitro – uporabi električni mikser.

  9. katja says:

    zdravo! zanima me, če na tako torto lahko položim hostijo?

  10. Polona says:

    Pozdravljeni,
    Biskvit ne potrebuje pecilnega praska?
    Hvala in lp.

  11. Marina says:

    Zdravo mene samo neki zanima. A folja mora biti nujno v pekaču ali je lahko tudi ni? hvala in LP

    • midva says:

      Marina,
      acetatna folija poskrbi, da ima torta lep rob, predvsem pa jo je z lahkoto odstraniti iz pekača. Za silo lahko uporabiš tudi trakove papirja za peko, le rob ne bo tako lep.
      LP, Midva

  12. Marko says:

    Fenomenalna torta. Vsi so polizali cel krožnik. Držal sem se recepta in je torta uspela 100 %

  13. Vid says:

    Pozdravljeni! Ali bi lahko jagode zamenjal s kakšnim drugim sadjem? Lp

  14. BB78 says:

    Lahko objavite vegansko verzijo? Predvidevam, da se da z agarjem vsaj vegetarijansko narediti?

    • midva says:

      Živijo,

      za vegansko verzijo bi bilo potrebno zamenjati želatino, jogurt, mleko, sladko smetano in jajca, kar bi potem šlo za povsem drugačen recept.
      Tako je, z uprabo agarja pa postane ta torta vegetarijanska. Za zamenjavo želatine z agarjem sledi navodilom na embalaži.

      LP, midva

  15. Merisa says:

    Pozdravljena, mene pa zanima kje kupit acetatno folijo. Iskala sem jo v sparu, merkatorju, lidlu. Nikjer je nisem našla. Hvala, lp

  16. Masa says:

    Pozdravljeni! Mene pa zanima, ker doma nimam zelatine, če jo lahko s čim nadomestim? Doma imam Kremfix, bi bilo to vredu? Ali bo krema potem preveč tekoča?

  17. Tina says:

    Zdravo,
    ali lahko jogurt nadomestim s skuto?
    lp

  18. Nina says:

    Zdravo, tortica zgleda čudovita. Mene pa zanima, kje sta kupila bel dekorativni trak z rdečimi pikami, ki je ovit okoli torte. Ga že dolgo neuspešno iščem 🙂 Hvala.

  19. natasa says:

    živijo. ali bi šlo na vrh jagodni žele (npr. 250g zamrznejnih jgod +sladkor+želatina)?
    Lp

  20. Kaja says:

    A lahko jajca v biskvit nadomesti z veganskim nadomestkov? Sin ima alergijo na jajčka.

  21. Petra says:

    Glede na danes totalno uničeno torto po tem receptu, je kak trik koliko segret mora biti jogurt in do kakšne mere ohlajena želatina, da se le ta v jogurtu ne združi v zgolj več kosov želeja?

    • midva says:

      Želatina mora biti kar vroča in obvezno jo je potrebno z električnim mešalnikom vmešati. Bolj ko bo temperatura jogurta in želatine ista težje jo bo vmešati.

      Lp, Midva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.