Jagodni kolački
Prikupno slastni
Jagode in čokolada – o legendarnem paru so pisane tudi pesmi, kar dobro oriše, kako tesno se ujameta.
Po najino je sladka ljubezen še močnejša med jagodami in belo čokolado, ki pri teh kolačkih v obliki kremnega ganacha tvori streho.
Pod njim pa ponosno stoji sočen kolaček, v katerem je skrita jagodna marmelada.
Tile kolački si pa zaslužijo “njami” s polnimi usti!
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Sestavine za 12 kolačkov
Ganache iz bele čokolad z jagodami:
100 g zamrznjenih jagod
180 g bele čokolade
0,5 žličke Dr. Oetker rdeče barve za kolače
100 ml sladke smetane
Kolački:
110 g masla
140 g sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
2 jajci
130 g jogurta
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
150 g moke
1,5 žličke Dr. Oetker pecilnega praška
2 ščepca soli
Ostalo:
jagodna marmelada
sveže jagode
Dr. Oetker okrasne cvetlice
Postopek
Ganache:
- V kozico stresi 100 g zamrznjenih jagod in jih segrevaj, da se zmehčajo.
- Prilij 100 ml sladke smetane in premešaj, nato zmes fino spasiraj.
- Kozico odstavi, nato v zmes vmešaj pol žličke rdeče barve za kolače in 180 g bele čokolade.
- Ganache prelij v posodo in ga tesno pokrij s prozorno folijo za živila.
- Postavi ga v hladilnik za vsaj 6 ur.
Kolački:
- V posodo stresi 110 g kock iz masla in 140 g sladkorja.
- Dodaj vrečko vanilin sladkorja in vse skupaj električno premlati do penastega.
- Najprej povsem vmešaj eno, nato pa še drugo jajce.
- Vmešaj še 130 g jogurta in žličko arome vanilije.
- V posodici zmešaj 150 g moke, 1,5 žličke pecilnega praška in 2 ščepca soli.
- Suhe sestavine primešaj k mokrim.
- V pekač za muffine vstavi papirnate modelčke, med njih pa razdeli zmes za kolačke.
- Pekač nekajkrat potolči ob pult, nato ga za 20-25 minut postavi v pečico, segreto na 180 ºC.
Sestavljanje:
- Strjen ganache zmiksaj, da popeni.
- Nadevaj ga v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom.
- S sredine kolačka izreži čepek, v novonastali vulkan pa čmokni žličko jagodne marmelade.
- Marmelado skrij s čepkom, po vrhu kolačka pa nabrizgaj rdeči ganache.
- Nanj zatakni polovico sveže jagode in eno okrasno cvetlico.