Piščanec puttanesca z rezanci
Sočno in sončno
Piščanec puttanesca, ki je stlačen med sočne rezance z obilo paradižnika in okrancljan s feto, olivami in svežo baziliko, v trenutku razjasni dan in te napolni z energijo za divje popoldne.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
300 g širokih rezancev
1 paket piščančjih stegen brez kosti in kože Perutnine Ptuj Natur Premium
1 pest črnih oliv
1 pest zelenih oliv
250 g češnjevega paradižnika
400 g koščkov pelatov
2 dl paradižnikove mezge
1 čebula
3 stroki česna
feta sir
origano
sveža bazilika
oljčno olje
sol
poper
Sponzor recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek:
Meso posoli in popopraj po obeh straneh in ga v večji ponvi na ojčnem olju popeci na vsaki strani 4 minute.
Odstrani ga, v posodo pa stresi nasekljano čebulo. Ko postekleni, dodaj česen in ko ta zadiši, dodaj slastne koščke pelatov.
V ponev špricni mezgo, stresi origano, frcni sol in dodaj piščanca. Na vrh stresi polovičke češnjevih paradižnikov, premešaj in pokrij ter kuhaj na zmernem ognju.
V večji količini slanega kropa skuhaj testenine in jih odcedi.
Vse kose piščančka vzemi iz posode, namesto njega pa vanjo vrzi rezance. Vse skupaj dobro premešaj, nato pa na vrh položi meso, nameči liste bazilike ter nadrobi feta sir.
Ni lepšega razvedrila kot v pravi družbi cmokati s polnimi usti te izvrstne italijanske pojedine!
Dober tek!