Gin tonic z jagodami in bezgom
Čin-gin
Kultura pitja gina se je pri nas v zadnjih letih močno okrepila. Zdaj si doma ne namešamo le gina z naključnim tonikom, temveč si skrbno pripravimo napitek iz gina, pravega tonika in izbranimi dodatki, kot so začimbe, cvetovi, citrusi in podobno.
Za take dodatke dobro poskrbijo pri Kotányi, saj ponujajo celo kolekcijo Spices&Drinks, namenjeno ravno v ta namen.
Tale osvežilen napoj poleg gina in tonika vsebuje še bezgov sirup, sveže jagode, limono in poprova zrna.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Kotányi.
Recept za 2 kozarca
Sestavine:
1 merica bezgovega sirupa
1 gina
2-3 dl tonika
sveže jagode
limona
10 zrn Kotányi Spices&Drinks popra
Postopek
Priprava:
- V dva lična kozarca za gin nakupčkaj kocke ledu.
- V vsak kozarec zlij merico (0,3 dl) bezgovega sirupa in merico gina, nato dolij toliko tonika, da zapolniš kozarec.
- Dodaj razpolovljene sveže jagode in na tanko narezano rezino limone.
- V vsak kozarec stresi nekaj zrn popra.
- Vsebino kozarca izprazni v izbrani družbi 🙂