Valentinovi srčki
Osvežilni poljubi
Da je lahko sladica obenem otročje enostavna in zapeljiva, povrhu pa še nadvse okusna, dokazujejo tile valentinovi srčki.
Slastna krema na hrustljavem srčku se izkaže kot odlična podlaga za jagodičevje. Za najboljši in najokusnejši rezultat pa predlagava, da uporabiš izdelke Dr. Oetker.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
1 zavitek listnatega testa
250 g maskarpone sira
2 žlici Dr. Oetker Sladkega prahu
1 žlička Dr. Oetker bourbon vanilijeve paste
1 žlička Dr. Oetker rdeče barve za kolače
1-2 žlički Dr. Oetker Kremfixa
poljubno jagodičevje
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
- Pečico segrej na 220 °C.
- Zavitek listnatega testa razgrni.
- Pograbi različno velike modelčke z motivom srca in z njimi iz testa izreži prikupne srčke.
Srčke prebodi z vilicami, s čimer poskrbiš, da se plasti ne bodo ločile. - Prenesi jih na pladenj za peko, prekrit s papirjem za peko.
- Čez srčke povezni drug list papirja za peko, na vrh pa postavi drug pladenj za peko, da srčke obtežiš.
- Vse skupaj zabaši v pečico, kjer naj se peče 5-8 minut, odvisno od želene zapečenosti.
- Maskarpone zmešaj z 2 žlicama Sladkega prahu, nato pa še z 1 žličko vanilijeve paste in 1 žličko rdečega barvila.
- Primešaj 1-2 žlički Kremfixa. Opomba: maskarpone siri različnih proizvajalcev se različno obnašajo. Galbani maskarpone je tako gost, da ne potrebuje Kremfixa. Za druge znamke pa priporočava, da Kremfix dodajaš postopoma. Če ga slučajno dodaš preveč in se kreme ne bi dalo nabrizgati, primešaj malo sladke smetane, da dobiš dovolj mehko kremo za brizganje.
- Ko se pečeni srčki ohladijo, na njih nabrizgaj ali nanesi kremo ter zatakni poljubno jagodičevje.
1 Response
[…] post Valentinovi srčki appeared first on Midva […]