Energijske bombice
Sladka eksplozija
Vsake toliko potrebuješ nekaj, da te vrže na noge, pa naj bo to med počasnim dnevom v službi, dolgočasnimi predavanji na faksu ali v šoli ali pa med kroničnim lenarjenjem doma.
V takih trenutkih si v usta vrzi slastno granato s sestavinami, ki te hitro aktivirajo. Med njimi po okusu nedvomno prednjači cimet, brez katerega si kuhe sploh ne moreva več predstavljati.
Po izvoru cimet delimo na dve glavni vrsti: cejlonski in kasija. Zrolane posušene paličice so v resnici lubje drevesa cimetovca, ki očitno želi biti nekaj posebnega. Njegovi mladi listi so namreč živo rdeče barve, ki pa ozelenijo, ko se postarajo. Cimet se v kulinariki uporablja predvsem za slaščice, kompote in vroče napitke. Odlično se odreže v sladicah z manj sladkorja, saj ga s svojo aromo marljivo nadomešča.
Midva sva ga obsedeno vtaknila v en kup receptov, ki si jih lahko ogledaš tu: KLIK!
Za krdelo sladke municije potrebuješ:
100 g lešnikov
100 g mandljev
200 g datljev
1 žlička cimeta Kotányi
0,5 žličke ingverja v prahu Kotányi
2 žlici čokolade v prahu
100 g kokosovega olja
Mandlje in lešnike popraži v ponvi in jih ohladi. Skupaj z začimbami in ostalimi sestavinami jih natlači v sekljalnik, vse skupaj pa temeljito zmiksaj.
Iz dobljene mase z rokami oblikuj kroglice, ki jih veselo povaljaš v kokosovi moki.
Dobljene bombice so takoj nared za požret’! Le pretiravati ne z njimi, saj vsebujejo dobršno zalogo kalorij.
Bombastičen tek!