Dvojno čokoladni razpokančki
Double trouble – najboljši čokoladni piškoti!
Tile piškotki pa so zabili žebljico na glavico! So nadvse čedni, otročje enostavni, predvsem pa okusni za dol pasti! Ravno prav mehki in žvečljivi ter polni čokoladnega okusa, ki v njih nastopi v duetu kakava in čokoladnih koščkov. Nič čudnega, da so najini najljubši piškoti!
Da bo piškote kar razpočilo od okusa, pa je potrebno poseči po pravih sestavinah. Z Dr. Oetker izdelki se ti bo brez dvoma smejalo na vsa čokoladna usta 🙂
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
50 Dr. Oetker kakava za kolače
200 g rjavega sladkorja
60 g olja
2 jajci
120 g moke
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
1 žlička Dr. Oetker Backin pecilnega praška
1 paket Dr. Oetker čokoladnih kapljic
Dr. Oetker Sladki prah
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Postopek:
- V veliko skledo stresemo rjavi sladkor, dodamo kakav in vanilijevo aromo ter pomešamo.
- Dodamo 60 ml olja.
- Ubijemo obe jajci in jih zmešamo s sestavinami v skledi.
- Moko in pecilni prašek zmešamo posebej, nato ju primešamo v maso.
- V skledo stresemo celo škatlico čokoladnih kapljic.
- Vse skupaj še zadnjič pomešamo, nato pa pokrijemo s prozorno folijo za živila in postavimo na hladno vsaj za 2 uri.
- Pečico segrejemo na 180 °C.
- Na večji krožnik stresemo kupček sladkega prahu.
- Iz mase z rokami oblikujemo kroglico, ki jo povaljamo po sladkem prahu, da čisto pobeli.
- Kroglice postavimo na pekač, prekrit s papirjem za peko.
- Pečemo jih 10-12 minut, da nastanejo razpokani keksi.
Dober tek!
Hejla. V postopku ni nikjer napisano, kam gre 60g olja 😉
Ines,
hvala, ker si naju opomnila! Evo, sva dodala 🙂
A lahko uporabim navaden sladkor? Hvala.
Sabina,
seveda lahko 🙂
Pozdravljeni, že drugič delam po vašem receptu. Masa je tekoča in je ne moreš oblikovati v kroglice. Je možno, da je premalo moke?
Darja,
ali si uporabila temen grenak kakav? Masa mora tudi pred oblikovanjem počivati v hladilniku, pa je vseeno bolj lepljiva.
Ali se lahko uporabi tudi navaden kakav?:)
Rebeka,
nujno moraš uporabiti temen grenak kakav, sicer se bojo razpokančki razlezli.
Zeloooo čoko dobri, ampak še zdaleč ne tako lepi, kot vajini. Sladkor se mi je skoraj ves stopil in razpoke ne pridejo do izraza. Res je, da nisem uporabila dr. Oetker sladkorja v prahu, ker ga nimam in namesto olja (porabila za cvrtje krofov) sem v maso dala stopljeno maslo. Je tukaj moj problem?
Hvala za najboljše recepte ever 👏👏
Maja,
verjetno je maslo krivo, ja. Pa sladkor v prahu je tudi ključnega pomena.
Hvala, ker naju spremljaš 🙂
60 g ali 60 ml olja?
Mojca,
prav je – olje sva navedla v gramih, torej 60 g.