Rafaello kupola

You may also like...

22 Responses

 1. Nika says:

  Ze tako pravljicno napisano, da se recept zgubi in ne razumem zadnjega dela= ko das skledo ven iz hladilnika, ali jo narobe obrnes, ker nekako moras premazati s kremo? Ce to naredis, kaj poskrbi, da se ne udre not torta?

  • midva says:

   Se strinjava, da naju je malo zaneslo 🙂

   V hladilnik postavi skledo z biskvitom, ki je napolnjena s kremo. Skledo potem narobe obrnjeno vrzi na podstavek in kupola bo sama zdrsnila ven. Odstrani folijo in kupolo premaži s smetano, čez pa posuj kokosovo moko. Ker je kupola polna čvrste kreme, se ne bo nič vdrla (kot je vidno na zadnjih fotografijah).

   Veliko veselega rafaellanja!
   Midva

   • Nika says:

    Prosim še za razlago tega stavka Skledo z biskvitom napolni z nežno kremo, nato pa sredino gladine kremastega bazena potisni okoli obrnjeno mandljevo poloblo. – kam zdaj kam pritisnem? Hvala

 2. Hribovc61 says:

  Danes grem na raziskovanje vesolja. Rafaelo planet bo osvojen…..Veliko kuharskih užitkov……

 3. marusa says:

  Kako zahtevna je priprava tega. Sem ljubiteljica Rafaellota ampak bolj slaba kuharica :/. Je to nekaj kar zmore tudi kak začetnik?

 4. lia says:

  Pozdravljeni, malo gledam po kuhinji, katere sestavine že imam in me zanima: ali lahko pri sredici namesto praženih sesekljanih mandljev uporabim že pripravljen marcipan? Če ja, kakšen bi bil v tem primeru recept za sredico?
  Potem pa še, ali lahko namesto želatine v lističih uporabim belo žel. v prahu? In spet, če, koliko?
  najbrž bi rešitev za taka vprašanja marsikdo našel sam, ampak sama raje vprašam strokovnjake 😉

  • midva says:

   Zdravo Ilia!
   Seveda lahko uporabiš že pripravljen marcipan, iz njega oblikuj polkrog in ga položi v kremo in to je to:)Lahko uporabiš želatino v prahu in sicer 6 lističev želatine je enako eni vrečki želatine v prahu. Lp, Midva:)

 5. Miha says:

  Sem tole spekel.. in na žalost mi torta deluje kot iz praška čisto umetna in precej mastna.. Pa sem uporabil isto alpsko smetano kot zmeraj.

  • midva says:

   Zdravo Miha!
   Torta je tako mastna kolkor so mastne sestavine in nič več. Nama okus ni nič umeten, prevladuje okus Linolade kokos – katera nama je božanska kar je pa itak spet stvar okusa. Lp, Midva

 6. Sandra says:

  Zdravo! Torta igleda izvrstno in verjamem, da je prav takšnega okusa… Ker smo vsi ljubitelji koksa in Raffaela, me zanima, če bi se dalo iz istih sestavin izdelati torto, klasične oblike. Kako bi bilo potem s količinami sestavin?
  Hvala za odgovor in Lp
  Sandra

  • midva says:

   Zdravo Sandra!

   Lahko spečeš klasiično obliko torte premera 26-28. Iz te količine speci 3 biskvite (vsakega posebej, ker boš drugače enega težko razrezala na 3 tanke). Količina kreme, ostane tudi takšna kot je.
   LP, Midva:)

 7. Tina says:

  Zdravo! Kakšne sklede bi morala vzeti, če bi hotela narediti iz polovičnih sestavin? Lp, Tina

  • midva says:

   Srednje veliko skledo za solato. Ta ki sva jo midva uporabila je klasična velika skleda za solato. Lp, Midva;)

 8. Nina says:

  Res odličen recept in dobro napisan. Torta je božansko dobraaa !! Hvala za tako dober recept

 9. Hribovc says:

  Moram povedat, da je bil planet že osvojen prvič lansko leto. Ker je na njem vse tako lepo in snežno belo, sem se odločil, da ga danes obiščem ponovno. 🙂

 10. Neza says:

  Zivjo, zanima me za priblizno koliko kosov je ta torta? Namrec pekla bi torto za 15 ljudi😊

  • midva says:

   Neza,

   da dobiš torto za 15 ljudi, moraš vse sestavine pomnožiti z 1.3, prav tako premer sklede, ki naj bo pri širšem koncu premera 31 cm.
   Če boš delala torto klasične oblike z višino 6 cm, uporabi pekač s premerom.

   Veselo peko!

 11. Marjeta says:

  Ali lahko na podoben način naredim tudi ferrero roche tortico? Samo da zamenjam linolado z nutelo in mandlje z lešniki, biskvitu pa dodam malo čokolade?

  Lp

 12. Umetnica says:

  Čestitke za krasen in razumljiv recept. Naredila sem kupolo za sinov r.d.in vsi so bili navdušeni,tudi moj 19 mesečni vnuk. Pred časom , pa vajino borovničevo ombre torto za hčerin r.d. Mimogrede , Tjaša imate lepo ime (kot moja hčerka) Hvala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.