Čokoladni Miklavževi piškoti

You may also like...

3 Responses

 1. Irma says:

  Maslo moraš stopit, ni dovolj da ga segreješ na sobno T, ker se ne mora stepsti. Ni napisano na kakšni površini narediš palico, npr na pultu, jaz sem uporabila peki papr, mocno pa bi ga polomila ce bi uporabila rjuho! Se dobro da mi je sv. MIKLAVZ prisepnil da to ni pametno. Imela bi en masten poc in masa bi se oprijemala. Zavila sem v peki papir na katerem sem razvaljala maso v dveh palicah, v folijo za zivila mi pa ni slo dobro in se potrata materiala. Hvala za recept. Trenutno je se v zamrzovalniku in pisem komentar.

  • midva says:

   Irma,

   maslo sobne temperature se pa res lepo stepe 🙂
   Res ni opisano, na kakšni površini se dela, vendar zato, ker ne potrebuješ posebne površine ali materialov – pač običajna delovna površina.
   Ker gre za lepljivo piškotno maso, je seveda ne zavijamo s peki papirjem, kaj šele z rjuho. Preprosto jo oblikujemo (kot npr. krompirjevo maso za svaljke) v dolgo kačo, okoli katere tesno zavijemo prozorno folijo kot bombon. To je pomembno, da obdrži obliko.

 1. December 4, 2019

  […] zdaj sva nabrala kar nekaj Miklavževih poslastic, kot so: Miklavževo pecivo, čokoladni Miklavževi piškoti in Miklavževi […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.