Čokoladni kolač s pomarančo
Pomarančokolač!
Čokolada in pomaranča. Vsak sladkosned dobro ve, da gre za zmagovalno, jaffa, kombinacijo okusov, ki je kot nalašč za praznično mizo. Vključi ju v sočen kolač atraktivnega izgleda in letošnjo praznično sladico bodo vsi okronali za slastno kraljico. Mala malica.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
2 jajci
75 g masla
160 g rastlinskega olja
200 g čvrstega jogurta
270 g sladkorja
2 vrečki Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
230 g moke
30 g Dr. Oetker kakava za kolače
1 vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
40 ml pomarančnega soka
1 lupinica BIO pomaranče
1 ščepec soli
Dr. Oetker sladki prah
Postopek
Kolač:
- V posodo ubij dve jajci in dodaj 75 g stopljenega masla.
- Prilij 160 g olja in 200 g čvrstega jogurta.
- Dodaj 270 g sladkorja in 2 vrečki vanilijevega sladkorja.
- Vse skupaj dobro električno premešaj.
- V drugi posodi zmešaj 230 g moke, 30 g kakava in vrečko pecilnega praška.
- Suhe sestavine stresi k mokrim in premešaj.
- V zmes nastrgaj lupinico ene bio pomaranče.
- Isto pomarančo presekaj na pol in iz nje iztisni sok. V zmes prilij 40 ml precejenega soka.
- Dodaj še ščepec soli in zmiksaj.
- Zmes vlij v ekstravaganten pekač za kolače, ki ga prej premažeš z maslom.
- Kolač se naj peče 50 minut pri 160 ºC.
- Da je res pečen, se prepričaj z zobotrebcem, ki mora po vbodu ostati suh.
- Kolač naj se ohladi, potem pa ga zvrni na tortni podstavek in ga posuj s sladkim prahom.