Pohane šnite iz krofov
Nihče več ne bo hotel svežih snesti
Po pisanem pustovanju se zna zgoditi, da se nam naokoli valja nekaj pozabljenih krofov. Seveda so se ti od maškarade že posušili, njihova mehkoba pa je le še žalosten spomin.
Nikar jih ne zavrzimo, niti jih ni potrebno kislo žvečiti – s preobrazbo v pustne pohane šnite z maskarpone sirom in jagodičevjem lahko postanejo krofi vrhunska sladica.
Suhe krofe preprosto narežemo in jih namočimo v aromatizirani mešanici mleka in jajc, nato pa popečemo na maslu. Rezultat so slastne rezine s kremno sredico in karamelizirano marmelado.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Sestavine:
2 stara krofa
1 jajce
1 dl mleka
1 vanilijev sladkor
2 žlici maskarpone sira
poljubno jagodičevje
maslo
Postopek
Priprava:
- Vsak krof vodoravno nareži na 4 rezine, te pa pusti odkrite še 15 minut, da se še malce posušijo.
- V globokem krožniku sklofamo jajce, mleko in vanilijev sladkor.
- Šnite najprej z obeh strani potunkamo v marinadi.
- V ponev vržemo eno žlico masla in jo postavimo na srednji-majhen ogenj.
- Z vilico previdno dvignemo rezino krofa in jo prestavimo v segreto ponev.
- Šnite pohamo po 3-4 minute na vsaki strani. Preden rezino obrnemo, preverimo, da je res lepo zapečena.
- Ko dobijo šnite lepo zlatorjavo dno, jih z lopatko in vilico previdno obrnemo in popečemo še na drugi strani.
- Spohane šnite odlagamo na krožnik, prekrit s papirnato brisačo.
- Postrežemo jih še vroče, na vrh pa čmoknemo en žličnik stepenega maskarpone sira in pest jagodičevja.