Pohane šnite z vanilijevo omako
Za pomiritev spohaj eno šnito
Pohane šnite so terna v vsakem pogledu, saj v res enostavnem postopku star in pozabljen kruh preoblikuješ v hrustljavo, kremno in bogato sladico. Za piko na i zraven ušpiči še ekspresno vanilijevo omako brez kuhanja.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za SPAR.
Naročnik oglasa je SPAR Slovenija d.o.o.
Recept
Pohane šnite:
3 maslene štručke (stare 1 dan)
2 jajci
2,5 dl mleka
1 vrečka vanilin sladkorja
sladkor
1 ščepec soli
Vanilijeva omaka:
100 g kremnega sira
1 žlička vanilijeve paste
10 žlic tople sladke smetane
1 žlica sladkorja v prahu
Postopek
Vanilijeva omaka:
- V posodico stresemo kremni sir in dodamo vanilijevo pasto, toplo sladko smetano in sladkor v prahu.
- Sestavine premešamo v kremno omako.
Pohane šnite:
- Maslene štručke narežemo na rezine.
- V krožnik ubijemo jajci ter dodamo vanilin sladkor in ščepec soli, nato premešamo.
- Primešamo mleko.
- V maso položimo rezine kruha in jih nekajkrat obrnemo, da se dobro napojijo.
- Prenesemo jih v srednje vroče olje, kjer jih pečemo po 2-3 minute na vsaki strani.
- Pohane šnite odcedimo na papirnatih brisačkah.
- Postrežemo jih z svežim jagodičevjem in vanilijevo omako.