Vroča čokolada z domačimi penicami
Ni pene.
V teh hladnih dneh se prileže nekaj, kar pogreje do kosti, obenem pa nalepi nasmešek na obraz.
Vroča čokolada s penicami je že nesramno okusna sladica, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Penice je v naših trgovinah včasih težko najti, zato ti zaupava, kako jih lahko pripraviš doma.
Če domače penice pomočiš v odlično Ciobar vročo čokolado, pa imaš pred seboj zmagovalno kombinacijo.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Domače penice:
1 vrečka Dr. Oetker mlete želatine
200 g sladkorja
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
2 ščepca soli
Vroča čokolada:
1 vrečka Ciobar kremaste vroče čokolade
150 ml mleka
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Domače penice:
- Želatino v prahu stresi v posodico, kjer se nahajajo 4 žlice hladne vode.
- Premešaj in pusti, da se želatina napoji.
- V kozico stresi 200 g sladkorja in zlij 60 ml vode.
- Kozico pristavi nad srednji ogenj in kuhaj ob rahlem brbortanju, dokler ne dobiš bistrega sirupa.
- V kozico vrzi še napojeno želatino in premešaj, nato pa segrej do vretja.
- Dobljeno mešanico zlij v posodo za stepanje in počakaj kako minuto, da se malce shladi.
- Dodaj 1 žličko vanilijeve arome in 2 ščepca soli.
- Mešanico stepaj z električnim mešalnikom, dokler ne dobiš mehkih vrhov (ko metlico postaviš pokonci, mora masa ostati na njej, a ne sme biti tako čvrsta, da vrh štrli gor).
- V manjšo kvadratno posodo postavi papir za peko, po njem pa potresi sladki prah.
- V posodo s spatulo prenesi vso stepeno zmes in jo po potrebi poravnaj.
- Po vrhu potresi sladki prah, nato pa posodo postavi na hladno, da se masa učvrsti.
- Po delovni površini potresi sladki prah in nanjo zvrni strjeno mega penico.
- Z ostrim nožem jo nareži na trakove, nato pa še na kocke.
- Masa se rada lepi na nož, zato ga vmes pogosto natri s sladkim prahom.
Vroča čokolada:
- V kozico zlij 150 ml mleka in stresi vrečko Ciobar mešanice za vročo čokolado.
- Kozico pristavi na srednji ogenj in jo kuhaj do želene gostote.
- Vročo čokolado prelij v ličen kozarec, na vrh pa natlači mehke in puhaste domače penice.
Sladek tek!