Vroča čokolada s slano karamelo
Še dolgih 15 dni te loči do božiča.
Božiček nosi hudo odgovornost, saj mora v enem samem dnevu obdariti cel svet. Bolj, ko se bliža dan B, bolj si dobrodušni radodarnež grize nohte.
Za take stresne trenutke ima Božiček pravo rešitev – gre za prvo pomoč proti živcem v obliki omamanega napoja. Govora je o svilnato nežni vroči čokoladi s slano karamelo.
Če te to ne razbremeni, ti ni pomoči.
Če se ti srka za kakim drugim napitkom, imava zate par predlogov:
– gosta vroča čokolada
– vroča čokolada z Nutello
– kuhanček za otroke
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Recept
Sestavine:
130 g sladkorja
130 ml sladke smetane
3 ščepci soli
1 ščepec cimeta
600 ml mleka
50 g temne čokolade
Za povrh:
200 ml sladke smetane
karamelni preliv
Postopek
Karamela:
- V kozico stresi sladkor in ga pristavi nad nizek-srednji ogenj.
- Ko se prične sladkor topiti, ga vsake toliko požokaj z vilico.
- V drugi kozici segrej sladko smetano skoraj do vretja.
- Ko je sladkor povsem stopljen v karamelo jantarne barve brez vidnih kristalov, dodaj tretjino vroče smetane.
- Z metlico mešaj, da dobiš gosto zmes, nato primešaj še drugo, na koncu pa zadnjo tretjino smetane.
- Karamelo posoli s tremi ščepci soli.
Napoj:
- V kozico zlij mleko in nalomi čokolado.
- Pristavi jo nad srednji ogenj in segrevaj, da se čokolada popolnoma raztopi.
- V vročo čokolado vmešaj karamelo in ščepec cimeta.
- Stepi 200 ml sladke smetane.
- V kozarec ali šalico vlij vročo čokolado, nanjo čmokni kepo stepene smetane in špricni karamelni preliv.
Čin-čin!