Višnjev tiramisu
Višnjemisu!
Preden popeniš in naju po italijansko pošlješ nekam – ja, veva, to ni pravi tiramisu. V originalnega spada bogata krema z maskarpone sirom in jajci, v tem pa se bohoti prav nič manj bogata krema na osnovi Dr. Oetker Paradies z okusom amarena-višnja.
Ravno to je prednost višnjevega tiramisuja – enostavna in hitra priprava, ki pa ne postavi okusa in teksture na stranski tir. Pobrsk po tiramisuju te nagradi še z vloženimi višnjami, ki so na ugriz prijetno presenečenje.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Sestavine:
600 ml mleka
200 ml sladke smetane
2 vrečki Dr. Oetker Paradies kreme amarena-višnja
100 g odcejenih vloženih višenj
Savoiardi keksi
150 ml kave
100 ml mleka
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
sladkor po okusu
Dr. Oetker kakav za kolače
Postopek
Priprava:
- V posodo vlij 600 ml mleka in 200 ml sladke smetane.
- Dodaj vsebino dveh vrečk Paradies kreme.
- Z električnim mešalnikom najprej sestavine pomešaj na nizki hitrosti, nato ga nažgi do konca in mlati kremo še tri minute.
- Skuhaj 150 ml kave in jo zmešaj s 100 ml mleka in vrečko vanilin sladkorja. Dosladkaj jo po okusu.
- V kavico namoči savoiardi keks in ga prenesi v pekač z visokim robom.
- Ob njega nanizaj podobno namočene kekse, da pokriješ celo dno pekača.
- Po keksih razmaži polovico kreme in jo poravnaj.
- Po kremi razporedi 100 g odcejenih vloženih višenj.
- Na vrsti je nova plast v kavi namočenih keksov, po katerih nato nabrizgaš preostalo kremo.
- Pekač s tiramisujem postavi v hladilnik za vsaj 2 uri.
- Pred postrežbo po tiramisuju radodarno posuj kakav.