Velikonočni šarkelj
Sladko gnezdece
Če si za praznike v časovnih škripcih, speci šarkelj. Resno, to je prava bližnjica do atraktivnega, sočnega in nadvse slastnega peciva.
Le vkup zmešaj par sestavin, jih vlij v ličen kalup za šarkelj in speci – to je to! Nihče ne bo posumil, da je bil pripravljen z levo roko 🙂
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Šarkelj:
3 jajca
150 g sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
1 vrečka limoninega sladkorja
200 ml tekočega jogurta
150 ml olja
nastrgana lupinica ene limone
220 g pšenične bele moke
1 vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
Za povrh:
100 g bele čokolade
Dr. Oetker Joy of easter pastelne kroglice
Postopek
Šarkelj:
- V posodo ubij jajca ter dodaj sladkor, limonin sladkor in vanilin sladkor.
- Vse skupaj penasto stepi.
- Primešaj jogurt, olje in limonino lupinico.
- V ločeni posodi zmešaj moko in pecilni prašek.
- Suhe sestavine primešaj k mokrim.
Peka:
- Kalup za šarkelj izdatno premaži z maslom in vanj zlij biskvitno zmes.
- Šarkelj peci 35–40 minut pri 180 ºC.
- Da je res pečen, se prepričaj z zobotrebcem – ta mora ostati po vbodu v šarkelj suh.
- Po peki naj se šarkelj malce ohladi v pekaču, nato nanj položi žičnato mrežico ali desko s peki papirjem in vse skupaj zvrni na glavo.
Okrasitev:
- Belo čokolado stopi nad nizkim ognjem in jo prelij po šarklju.
- Po njej razporedi mešanico celih in zdrobljenih pastelnih kroglic.