Velikonočna pašteta iz šunke
Primažimo si eno praznično.
Ni potrebno, da kot navdušenci nad velikonočno kulinariko uživamo v okusih tega praznika le v klasični obliki.
Odličen okus prekajene šunke lahko namreč v družbi zvestega hrena prelevimo v imenitno pašteto. Kot nalašč za uvod v velikonočno pojedino ali pa le način za porabo velikonočnih ostankov.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Sestavine:
200 g kuhane prekajene šunke
100 g kremnega sira
1 žlica nastrganega hrena
0,5 žličke timijana
2 ščepca soli
1 ščepec popra
Postopek
Postopek:
- Šunko narežemo na koščke in jo vržemo v sekljalnik.
- Dodamo kremni sir in timijan ter nastrgan sveži hren.
- Pašteto miksamo do gladkega, nato jo solimo in popramo po okusu.
Poleg paštete postrežemo svež rustikalni kruh.