Vaflji z borovničevim prelivom
Najboljše jutro!
Če želiš na počasno nedeljsko jutro vkup zbobnati vse prisotne, so tile vaflji pravi način. Vonj po peki vafljev bo vse zaspance z lahkoto prebudil. Ker vsi vedo, da so vaflji zelo zaželena roba in jih hitro zmanjka, pa bo še tako lene na noge vrgla konkretna doza adrenalina.
Da pa ne zagreniš svojega jutra, si vafljanje konkretno olajšaj z uporabo Dr. Oetker zmesi za vaflje. Z njo lahko vaflje pripraviš skoraj v polsnu.
Zraven vafljev postrezi preliv iz svežih borovnic in dan se bo pričel v zvokih brundanja, čmokanja in mrmranja.
Aja, pa ne pozabi jih napeči dovolj, sicer si hitro lahko kdo skoči v lase!
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Borovničev preliv:
250 g svežih borovnic
2 žlici Dr. Oetker sladkega prahu
1 žlička Dr. Oetker Gustina
2 žlici hladne vode
lupinica 1 limone
sok pol limone
Vaflji:
1 vrečka Dr. Oetker zmesi za vaflje
200 ml mleka
1 jajce
maslo
Postopek
- V kozico stresi 250 g borovnic in dodaj 2 žlici sladkega prahu, sok pol limone in lupinico ene limone.
- Kozico pristavi nad ogenj in kuhaj, da se borovnice povsem zmehčajo.
- V majhni posodici zmešaj žličko gustina in 2 žlici hladne vode, da nastane gladka zmes.
- To mešanico primešaj k borovnicam, ki jih vrneš nad ogenj.
- Kuhaj, da se borovničev preliv zgosti.
Priprava vafljev:
- V skledo stresi vrečko zmesi za vaflje, 200 ml mleka in eno jajce.
- Mešaj z mešalnikom približno 1 minuto, da dobiš gladko zmes.
- Pekač za vaflje segrej in ga premaži z maslom.
- Vanj nadevaj nekaj žlic mase, nato ga zapri in pusti 3 minute, da postane vafelj zlato rjave barve.
- Ponavljaj postopek, dokler ne porabiš vsega testa.
Postrežba:
- Vaflje posuj s sladkim prahom in jih serviraj z vročim borovničevim prelivom.