Torta s figami, medom in orehi
Vredna veliko več kot le eno figo
Med poletnim letovanjem je običajno tako, da se moraš sprijazniti s precej okrnjeno kuharsko opremo. Pogosto se tako zgodi, da tvoj apartma, prikolica ali šotor nekako nimajo vgrajene pečice.
Rojstni dnevi in podobni izgovori za slavje pa žal ne upoštevajo pomanjkljive kulinarične oboroženosti. V takih primerih se moraš znajti in tale bogato gosposka figova torta z medom in orehi se odlično odreže. Za njen biskvit namreč ne potrebuješ pečice, temveč le ponev.
Ker tortica ne vsebuje kreme, ki bi jo bilo potrebo čakati, da se strdi v hladilniku, jo lahko kar nemudoma napadeš.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Biskvit:
3 jajca
3 žlice sladkorja
3 žlice moke
3 žlice olja
3 zvrhane žlice mletih orehov
Krema:
Mascarpone
4 žlice medu (ali po okusu)
Naštete sestavine so namenjene torti, spečeni v ponvi, ki ima dno s premerom premerom 20 cm. Če uporabljaš ponev drugačne velikosti, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Postopek
Biskvit:
- Jajca in sladkor z električnim mešalnikom stepaj približno 5 minut, da dobro popenijo.
- Dodaj olje, presejano moko in mlete orehe.
- Pograbi ponev, za katero imaš pokrovko, in v njej raztopi malo masla.
- V ponev vlij maso in jo na nizki do srednji stopnji pokrito peci 6-8 minut.
- Biskvit obrni in ga peci še dodatno 1 minuto.
- V kolikor ti zvesta pečica tokrat le stoji ob strani, maso vlij v pekač za torte in jo peci 5-8 minut pri 180 ºC.
- Pečenost biskvita seveda preveriš z zobotrebcem. Po vbodu v biskvit mora ta ostati suh in čist.
Krema:
- Mascarpone in med dobro zmešaj in z njim napolni dresirno vrečko.
- Po vrhu biskvita nabrizgaj simpatične kupčke, na katere nato položiš narezane fige.
Vse skupaj radodarno pošpricaj z medom in si z veseljem odreži kos nastale torte.
Figast tek!