Kumarična juha z rdečo peso in hrenom
Chill out
V vedno bolj vročih dneh pogosto iščeš različne osvežitve, poleg tega pa se zatekaš k manj kaloričnim in lahkom obrokom, ki te ne zacementirajo.
Obe postavki obkljuka sveža hladna kumarična juha, ki je pripravljena, kot bi mignil.
Hladne jedi morajo biti dobro začinjene in midva sva to nalogo prepustila imenitnemu Argeta zelenjavnemu namazu z rdečo peso in hrenom.
Cel kup slastnih receptov z Argeta zelenjavnimi namazi se nahaja na Argeta spletni strani TUKAJ
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Hladna juha:
1 lonček zelenjavnega namaza Argeta rdeča pesa in hren
3 kumare
170 g grškega jogurta
česen v prahu
čebula v prahu
sol
poper
Krutoni:
3 rezine toasta
Postopek:
Priprava te hladne župce je nadvse enostavna. Kumare olupi in jim izdolbi semena, nakar jih skupaj z ostalimi sestavinami preprosto streseš v blender.
Od juhe te loči le še polminuten miks!
Za hrustljav kontrast osvežilni juhi pripravi krutone. Toaste nareži na majhne kocke, ki jih na hitro popečeš v vroči ponvi, da postanejo hrustljavi.
Prav zanimivo je, kako uspešno se v juho infiltrira Argeta namaz z rdečo peso in hrenom. Sicer plahi župci posodi poln okus in prijetno teksturo.
Kumarični tek!