Torta čokoladni šok

You may also like...

63 Responses

  1. Martina says:

    Tale torta je noro dobra, narejena za res ČOKOHOLIČNE ljudi :), super!

  2. Nataša Ramšak says:

    Torte so odlične. V enem tednu sem jih spekla kar 5. Največkrat sem spekla Božično torto za rojstne dneve in obiske. Naredila sem tudi čokoladno, vmes pa sem dala pomarančni žele, samo ni se mi strdil, pa sem dodala vanilijev puding, potem je bilo O.K. Vaši recepti so res super, kajti prej nisem nikoli pekla tort. Poskusila bom še ostale, vi pa nas še naprej razveseljujte z novimi recepti. Lep pozdrav

    • midva says:

      Nataša, kako lepo je to slišati, da sva nekoga, ki še ni nikoli pekel tort, spodbudila k temu. Hvala za te besede in želiva ti še čimveč ustvarjenih tortic, midva te bova pa še naprej razveseljevala z recepti. Lp, Midva

  3. Nives says:

    mene pa zanima za koliko povečam količino če imam pekač za torte premera 28?

    hvala;)

    • midva says:

      Nives, za enako visoko torto povečaj količine za tretjino (stehtane sestavine pomnoži s faktorjem 1,3; namesto 4 jajc pa uporabi 5 večjih).
      Veliko veselja pri peki!
      LP, Midva

  4. Alja says:

    Rada bi naredila čokoladno pomarančno torto in bi pri eni kremi uporabila temno čokolado s pomarančo. Bo to dovolj kar se tiče okusa ali bi bilo fajn dodati še kakšen ekstrakt? Hvala za mnenje, lp Alja

    • pizmur says:

      Zdravo Alja!

      Za bolj intenziven pomarnčni okus ti priporočava da v kremo dodaš še pomarančni ekstrakt:)lp, Midva:)

    • Alja says:

      Nikjer ne dobim ekstrakta pomaranče Kakšna ideja s čim bi lahko še bolj poudarila okus?

      Hvala, lp Alja

      • pizmur says:

        Alja,

        namesto ekstrakta pomaranče lahko uporabiš nastrgano pomarančno lupino. Sicer pa lahko ekstrakt pomaranče najdeš v vseh ‘bio trgovinah’.

        Veliko veselja pri peki,
        Midva 🙂

  5. Tamara says:

    V receptu nikjer ne pise, koliko casa traja celoten postopek izdelave torte.
    Trenutno cakam, da se prva krema dovolj strdi, da drugo zmiksam in dodam. Koliko casa bo to trajalo, zal ne vem, ampak kot kaze, bo nekaj ur in bom sele zjutraj nadaljevala z miksanjem druge kreme in potem se glazura cez.

    • midva says:

      Pozdravljena Tamara!
      Prva krema, da se strdi potrebuje v hladilniku 2-3 urice, lahko pa postopek fajn pohitriš, če uporabiš zmrzovalnik. V temu primeru se krema strdi že v roku ene urce. Lp, Midva

      • Tamara says:

        Mogoce dodata v recept cas priprave in dodata se tole idejo za zmrzovalnik. Danes sporocim kaksna je torta, sem pa zafrknila pri mussu, ker sem predolgo z mesalnikom mesala.

  6. Veronika says:

    Bi vredu izpadlo, ce bi v kremo dodala visnje (iz kompota)? 🙂

  7. Petra says:

    Meni pa zafnja puhasta plast ne uspe. Ko se ohladi ostane tekoča in takšna je tudi, ko jo zmiksam :(.

    • pizmur says:

      Pomembno je da je čokoladna mešanica dovol dolgo na hladnem. Najbolje kar čez noč. Vrjetno tvoja mešanica ni bila dovolj ohlajena. Lp, Midva:)

      • Neza says:

        Ja, tudi moja ni uspela 🙁 Bila je celo noč v zmrzovalniku, ko sem odprla obroč je pa vse steklo ven 🙁 Prva torta v vseh teh letih, ki mi ni uspela – pa tako lepa zgleda 🙁

  8. nika says:

    Živjo,
    mene pa zanima ali prve kreme res ni potrebno stepati? ali je prišlo do napake? 🙂

  9. Živa says:

    Živjo!
    Rada bi samo povedala, da je torta odlična! Tudi recept je super napisan. Do zdaj sem vedno morala prirejati recepte, da so mi torte uspele pri tem receptu pa mi ni bilo treba ničesar spremeniti, ker je vse uspelo kot je treba. Res hvala za odličen recept!

  10. Rudi says:

    Haj!
    Meni se pa 2.krema med stepanjem ni strdila, pa sem jo dobro ohladil. Uporabil sem pa alpsko smetano za stepanje. Kaj bi lahko naredil narobe? Hvala

    • midva says:

      Zdravo Rudi!

      Če si uporabil navedene količine smetane in čokolade ter zadevo res res dobro ohladil, potem res ne veva kje se ti je zalomilo. Alpska smetana za stepanje se ponavadi pri tej kremi še bolj obnese kakor sveža sladka smetana. Mindva ponavadi vedno uporabiva smetano za stepanje ter 80% temno čokolado. Lp, Midva:)

  11. Sara says:

    Pozdravljeni, jaz pa bi glazuro poskusila narediti belo…kaj predlagate, kakšna naj bo receptura? 🙂 Hvala!

  12. Nina says:

    Super recept, ampak se mi prva krema ni strdila, čeprav sem jo pustila v hladilniku čez noč. Kaj bi bilo lahko narobe? Hvala, Nina

    • midva says:

      Pozdravljena Nina! Skoraj ne moreva vrjeti, da se pri taki količini čokolade krema ne bi strdila. Si preprična, da si se držala recepture in da si uporabila temno čokolado?
      Lp, Midva;)

  13. Denyo says:

    Hvala lepa za recept 🙂

  14. Jasna says:

    Moj pekac je 26cm lahko uporabim.kar tega in pustim sestavine kot so bo pac malo.tanjsa al bo prevec nizko ?:)

  15. Polona Dobnik says:

    Pozdravljena, ne vem, zakaj se mi prva krema ne strdi? Ko dam okvir stran, gre kar narazen. Kot da je druga krema pretežka. Delam res točno po receptu. Rada bi lep izgled, ker torta je vrhunska.
    Hvala,

    • midva says:

      Zdravo!
      Čokolada rabi nekaj časa, da se strdi. Če ste v stiski s časom priporočava uporabo zmrzovalnika (pospeši postopek).

  16. Anja says:

    Zdravo,
    opazila sem, da je v receptu za drugo kremo navedena sladka smetana, na sliki pa je smetana za stepanje. Tudi meni se ni zgostila. Je možno, da je v tem problem?

    • midva says:

      Zdravo Anja.
      Mogoče vendar zelo dvomiva saj v osnovi sta smetani isti, tista za stepanje je UHT, da ji podalšajo obstojnost in da jo lahko hranimo tudi v špajzi. Ali si imela kremo dovolj hladno?-mogoče bi bil to lahko problem.

      Lp, Midva

  17. Irena says:

    Pozdravljena
    Zanima me katero kremo od torte čokoladni šok lahko uporabim pri polnilu za torto . Torto bom zakljucila z tičino maso. Drugače pa naj pohvalim vajine torte so top od top. Hvala za odgovor lp Irena

  18. Petra says:

    Živijo!
    Mene pa samo zanima (ker mi ni ratalo) ali je problem v smetani, saj uporabljam rastlinsko smetano za stepanje, saj sem vse ostalo naredila po postopku. Ko sem prelila vročo smetano čez čokolado ni niti približno ratala gosta zmes četudi sem mešala dolgih 15 min.. 🙁 sicer bom še poizkusila, saj bi rada mami presenetila z njo za njen rojstni dan, tako da bom zelo vesela odgovora.

    • midva says:

      Petra,

      s katero kremo imaš težave? Pri drugi kremi moraš počakati, da se zmes dobro ohladi, preden jo stepeš.

      LP, Midva

  19. Anja Bizjak says:

    Zdravoo, torta je sicer noro dobraa ampak se mi 2.plast ni popolnoma strdila pa sem vse delala po navodilih, kaj bi lahko bil problem? Pa tezave imam vedno z biskvitom, kr preden dam kremo na biskvit, mi “skupaj skoci” al kako bi se izrazla in potem gre velikokrat krema preko biskvita.

    • midva says:

      Anja,

      zmes čokolade in smetane se mora povsem ohladiti, potem pa jo stepeš v čvrst mousse. Poskusi zamenjati smetano ali čokolado.
      Biskvit ga lahko včasih pobiksa in se skrči. Priporočava uporabo nastavljivega tortnega obroča, ki se prilagodi velikosti biskvita.

      LP, Midva

  20. Sanja says:

    Pozdravljena!
    Zanima me, ali lahko torto naredim s čokolado s 40-50% kakava? Namreč, delala bi je za otroke in temna čokolada bo preveč grenka.
    Hvala in lp, Sanja

  21. Renata says:

    Kaj takega pa še ne, čisto vse je šlo narobe…no ja, biskvit je OK, prva krema totalen poraz, druga sicer OK, ampak z vrečko želatine fix. Pojma nimam, kaj je s prvo plastjo, saj tudi po par urah v skrinji, ni kompaktna oz. se je začela po par minutah na sobni temperaturi topiti. Čokolada je bila sicer samo 54 %, velikokrat že preizkušena in po moje nikakor ni pravo razmerje čokolada : smetana. Sedaj moram to reč odpeljat v 25 km oddaljen kraj in me je kar groza, ker se bojim, da se bo polila po prtljažniku. Več stvari sem že naredila po vajinih receptih, včasih kakšna malenkost ni štimala, ampak tole…res ne vem, kaj ni v redu.

  22. Andreja says:

    Živjo, ne vem kaj sem naredila narobe, ampak meni je že pri biskvitu nastala težava. Biskvit mi ni prišel tako tekoč kot je pri vas razvidno na sliki. Bil je gost, tako da sem ga morala kar razmazati po pekaču.
    Kaj bi bil lahko vzrok, kje sem ga biksnila?

  23. Neža Pančur says:

    Zivjo. Zgleda vse ful dobro. Imam še en mesec, da se naučim delati torto za hcerom 1. rojstni da.

    Zanima me ali kupim grenki kakav?
    Ali cokoladna glazura ostane lepljiva, se ne strdi? 😊

  24. Ines says:

    Hvala za super recept. Torta je božanska.

  25. Urška Lukman says:

    Je potrebno biskvit ohladiti pred prvo kremo?

  26. mn says:

    Živjo,
    bi lahko biskvit navlažila?
    Lp

  27. Manja says:

    Zdravo. Zanima me, ali okus celotne torte ni grenak, glede na to, da je povsod uporabljena čokolada s 70% kakava?

  28. Mira says:

    Lepo pozdravljeni Midva,
    sporočam, da kljub temu, da sem “cukerpekarca” že vrsto let, tako slastne čoko torte še nisem naredila!!! Nadaljujem s testiranjem preostalih Rp:)
    čokoladni pozdrav
    MIra

  29. Polona says:

    Pozdravljeni,
    v boskvitu ni moke?
    Hvala, lp

  30. Anja says:

    Tudi meni se druga plast ne strdi. Zdaj sem jo dala v zamrzovalnik. Škoda. Bolje bi bilo, če bi v receptu pisalo, da bi se za vsak slučaj dodal kak listič želatine..

    • midva says:

      Anja,

      ključno je, da uporabiš temno čokolado s 70 % kakava. Manjši, kot je delež kakava, manj čvrsta bo krema.
      Recept zahteva uporabo take čokolade.

  31. Lejla says:

    No meni pa ni uspela. Kaj je potrebno tako dolgo imet na ognju smetano da se strdi? Jaz sem odstavila ko se je cokolada stopila…
    Prva torta ki se mi je po vasem receptu ponesrecila😔

    • midva says:

      Nama je zal, da ni uspela. Ko se cokolada stopi se odstavi in da v hladilnik da se krema popolnoma ohladi in nato se jo stepe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.