Tiramisu palačinkina torta
Tiramisinke!
Tiramisu in palačinke. Ti dve absolutni klasiki domačih posladkov sta se tokrat združili in ušpičili pravo pravcato torto.
To pred tabo je torta iz palačink, med katerimi se skrivajo številne plasti kreme nezmotljivega okusa in teksture po tiramisuju.
Z njo razveseliš res prav vsakogar, pripraviš pa jo z levo roko, predvsem zahvaljujoč Dr. Oetker zmesi za palačinke.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Palačinke:
2 vrečki Dr. Oetker zmesi za palačinke
900 ml hladnega mleka
Tiramisu krema:
1 kg mascarpone sira
180 g Dr. Oetker sladkega prahu
50 ml kave
3 žlice amareta
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
Postopek
Palačinke:
- V posodo stresi obe vrečki zmesi za palačinke in k njej postopoma električno primešaj 900 ml mleka.
- Iz dobljene zmesi napeči goro palačink, ki jih pečeš na dobro segreti in namaščeni ponvi.
Tiramisu krema:
- V posodi električno zmešaj kilo maskarpone sira, 180 g sladkega prahu, 50 ml ohlajene kave, 3 žlice amareta in žličko vanilijeve arome.
Tortogradnja.
- Na tortno dno postavi prvo palačinko in jo premaži s kremo.
- Po kremi posuj malo grenkega kakava.
- Vrstni red palačinka-krema-kakav nadaljuj, dokler ne porabiš vsega materiala.
- Ne pozabi, da moraš torto zaključiti s palačinko.
- Torto postavi v hladilnik za 3 ure, nato jo okrasi s stepeno smetano in jo veselo postrezi.