Najboljše rdeče kuhano vino
Še praštevilskih 17 dni do božiča!
Eden izmed najbolj markantnih vonjev, ki uspejo pozimi napasti tvoj nos, je zagotovo vonj po kuhanem vinu. Kuhančki so decembra množično zastopani po tisočerih štantih v vseh malce večjih mestih, a kaj, ko gre v dobršni meri le za začinjeno vodo s sladkorjem.
Zaupala ti bova recept za najboljše rdeče kuhano vino, ki ne štedi z aromo.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Za pisker napoja potrebuješ:
1 l rdečega vina (npr. merlot)
1 l jabolčnega cidra
5 klinčkov
4 žlice rjavega sladkorja
5 zvezdnatih janežev
sok 1 pomaranče
pomarančna lupinica bio pomaranče
2 cimetovi palčki
Postopek
Kljub temu, da se tale napoj bohoti z naslovom najboljšega kuhančka daleč naokoli, bolj preprost za pripravo ne bi mogel biti!
- Pograbi kastrolo, vanjo zlij vino in cider ter nameči vse preostale sestavine. Pri pomarančni lupinici pazi, da uporabiš bio pomaranče in da odrežeš le povrhnjico in ne grenek bel del.
- Zvarek segrej skoraj do vretja, nato pa ogenj zmanjšaj.
- Počakaj 15 minut, nakar se z zajemalko v roki pridno lotiš točenja vinčka vsem naokoli.
Tvoj dom bo do zadnjega kotička zapolnjen z mamljivo praznično aromo.
Čin-čin!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
1 Response
[…] iz kuhanega vina: 300 ml rdečega kuhanega vina (KLIK za recept) 4 listi želatine sladkor po […]