Tiramisu krema s karamelo
Karamelisu!
Zadnje čase pripravljava le enostavne sladice, ki so vkup vržene hitro in brez povzročanja sivih las. Da pri tem ne štediva z okusi, dokazujejo tile nevpadljivi kozarčki.
V sebi namreč skrivajo nežno, a bogato tiramisu kremo, ki jo iz posebne mešanice pripraviš v rekordih 4 minutah! Pri Dr. Oetker točno vedo, kako zadovoljiti tiste, ki radi ubirajo bližnjice 🙂
Pod omenjeno kremo se nahaja plast tekoče karamele, vanjo pa je zapičen v kavo namočen baby piškot.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept za 4 kozarčke
Tekoča karamela:
75 g mehkih karamelnih bombonov
4-5 žlic sladke smetane
Tiramisu krema:
350 ml hladnega mleka
1 vrečka Dr. Oetker Tiramisu mešanice
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
Piškoti:
4 savoiardi/baby piškoti
1 skodelica poljubne kave ali kakava
Dr. Oetker kakav za kolače
Postopek
Tekoča karamela:
- Mehke karamelne bombone stresi v kozico in jih zalij s 4-5 žlicami sladke smetane.
- Nad srednjim ognjem segrevaj in mešaj, da dobiš homogeno karamelno zmes.
- Karamelo razdeli med vse kozarčke.
Tiramisu krema:
- V posodo nameči 350 ml hladnega mleka, 1 vrečko tiramisu mešanice in 1 žličko vanilijeve paste.
- Pri najvišji hitrosti miksaj sestavine, da dobiš kremo.
- Tiramisu kremo vlij v kozarčke čez karamelno plast.
Piškoti:
- Skuhaj skodelico poljubne kave ali kakava.
- V kavo na hitro potunkaj piškot in ga nato zapiči v kremo v kozarčku.
- Kozarčke posipaj s kakavom, nato pa jih postavi v hladilnik za 4 ure.
Tiramisu kremo postrezi hladno ob širokem nasmešku!