Piškoti za začetnike

You may also like...

19 Responses

 1. Špela says:

  Pozdravljeni,
  vsakič ko pečem te krhke piškote, se mi le ti naslendji dan zmehčajo, kljub temu da jih hranim v zaprti posodi in jih popolnoma ohladim preden jih spravim vanjo. Zanima me ali morda veste zakaj se to dogaja in kaj lahko spremenim, da se mi v prihodnje to ne bo dogajalo.
  Hvala lepa za odgovor in obilo vrhunske peke še naprej😊.

  • midva says:

   Špela,

   naslednji dan se ne bi smeli zmehčati. Zmehčajo se, ker vlaga ne more uiti iz posode. Predlagava, da prvi dan pustiš posodo malce priprto in vidiš, če je kaj bolje.
   Obstaja pa tudi trik s soljo, ki jo zavito v mošnjiček postaviš v posodo s piškoti. Vso odvečno vlago bo pridno posrkala.

   Lp, Midva

 2. Tonuška says:

  Dobri so bi li piskoti

 3. Darja says:

  Včeraj preizkusila recept in piškoti so bili odlični. Tako zelo, da smo jih ob čaju skoraj vse pojedli in danes jih morem na željo domačih spet speči. Sem pa moko kombinirala s pirino in so super ratali. Hvala za recept!

 4. Edina says:

  Pozdravljeni,
  Včeraj smo tudi mi (jaz in 2 otroka) prvič pekli piškote. Vaš recept nam je deloval za anti peke obetaven. Bili so odlični! Pojedli smo čisto vse, še tople piškote🤷‍♀️😁 Problem sem imela zgolj kdaj ugotoviti, da so pečeni. Na čas nisem bila pozorna, je odvisno od pečice. Ampak ko so bili lepe zlate barve, so bili zgoraj po sredini mehki na dotik. Če so bili pa zgoraj malo trdi (piškotom podobna trdota) pa so bili na nelaterih delih prepečeni. Kakšen nasvet?

  • midva says:

   Edina,

   lepo, da sva vas spokala v kuhinjo pečt piškote 🙂
   Piškoti so pečeni, ko so zlatorumeni in gor še malo mehki. Ko se shladijo, se tudi piškotasto strdijo 🙂

 5. Katja says:

  Dober dan!
  Včeraj sem pekla piškote. Ko sem dala testo v hladilnik se ni zgodilo nič, samo razpadlo je. Zalima me ali lahko odgovorite. Hvala.
  lepo vas pozdravljam!

 6. Urša says:

  A bi se dalo v receptu zamenjati vanilijevo aromo za vanilijev sladkor. In če, koliko vanilijevega sladkorja predlagate? 1 paketek?

 7. Sara says:

  Pozdravljeni.
  Koliko piškotov pa pride iz teh meritev?
  Prosim za čimprejšnjo sporočilo.
  Hvala vam

 8. Tinkara says:

  SUPER SO!!!!! HITRO JIH JE ZMANGALO. 🙂

 1. December 12, 2019

  […] To pa niso prvi polnovredni piškoti, ki sva jih ušpičila – prav tako slastni so piškoti z ovsenimi kosmiči in čokoladnimi koščki. Božično obarvani pa so še božični kukiji in neverjetno enostavni piškoti za začetnike. […]

 2. December 9, 2020

  […] se ti hrusta drugih piškotov, posezi po: – piškotih za začetnike, ki so super uvod v piškotarjenje – drznih dvojno čokoladnih razpokančkih – odličnih […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.